El ministeri de Salut treballa per iniciar l’any vinent un programa de cribratge per la detecció precoç del càncer de còlon. Pel que fa al de càncer de mama, gràcies a la iniciativa es van detectar 18 casos i es confirma que s’allargarà la forquilla d’edat fins als 74 anys.

El 2020 el ministeri de Salut llançarà la primera campanya de detecció precoç de càncer de còlon dirigida a homes i dones. Falta confirmar l’edat i altres aspectes del programa.

El de càncer de mama ha detectat el 2018 18 casos de les 4.959 mamografies que s’han fet i l’edat màxima es modificarà de 69 a 74 anys. El fet de no avançar l’edat a 45 anys i fer la tria des dels 50 anys es deu a criteris mèdics i científics, ha explicat la cap d’àrea de Prevenció ministeri de Salut, Rosa Vidal.

El ministeri de Salut organitza aquest dissabte una jornada dedicada al càncer de mama amb el lema “Una visió holística” que pretén oferir un mapa complet de la malaltia i de tots els aspectes de la vida que afecta. No és només una situació mèdica sinó que afecta en tots els aspectes”, afirma la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas.

Durant tota la jornada el centre cultural la llacuna oferirà conferències i xerrades de tots els àmbits amb especialistes mèdics i d’altres disciplines amb motiu del Dia mundial de lluita contra el càncer de mama.

El programa de detecció precoç va començar fa deu anys i any rere any el percentatge de dones que hi participen augmenta. Enguany de les 9.637 consultades més del 51% va decidir fer-se una mamografia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada