El procés participatiu sobre el pressupost de la Seu es tanca amb 863 vots

pressupostos seuLa construcció del tram de vorera que falta entre el riu Segre, camí d’Alàs, i el parc de Bombers, i la col·locació de quatre desfibril·ladors en diferents punts de la ciutat han estat les dues propostes més votades en la consulta popular que ha tingut lloc a la Seu d’Urgell en el marc dels pressupostos participatius d’aquest any que ha organitzat l’Ajuntament. En total, el procés participatiu ha registrat 863 vots comptabilitzats de les 243 butlletes omplertes i dipositades a l’urna.

La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, ha valorat “molt positivament la participació dels urgellencs en aquests primers pressupostos participatius endegats a la Seu”. Vives ha reiterat la voluntat d’anar convocant cada any un procés participatiu per tal que els urgellencs i urgellenques puguin decidir en què invertir una part del pressupost municipal.

La proposta més votada ha estat la construcció del tram de vorera que manca entre el riu Segre, camí d’Alàs, i el parc de Bombers, amb un total de 84 vots. Aquesta actuació té un cost aproximat de 44.087 euros. La segona opció més votada dels pressupostos participatius ha estat la col·locació de quatre desfibril·ladors en diferents punts de la Seu d’Urgell, obtenint 82 vots, actuació que té un cost de 5.400 euros.

Les altres vuit propostes més demanades per ordre de nombre de vots han estat: obres d’arranjament de la pista de bàsquet de l’escola Albert Vives (78 vots i un cost de 17.360 euros); comprar una gàbia trampa per a gats, una gàbia postoperatori per a femelles i material d’esterilització per 90 femelles i 60 mascles de gats rodamón (64 vots i un cost de 4.860 euros); revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants (63 vots i un cost de 50.000 euros); fer un pipican per a gossos (47 vots i un cost 1.865 euros); embellir un total de 15 parets i murs de carrers amb pedra a Castellciutat (36 vots i 47.550 euros); renovar els vestidors i lavabos del Poliesportiu Municipal (35 vots i un cost de 90.000 euros); omplir a nivell de vorera els forats dels arbres i arreglar els que ja estan tapats (32 vots i un cost de 40.000 euros); i arranjar el parquet del Palau d’Esports (28  vots i un cost de 35.000 euros).

A partir d’ara, aquest procés de pressupostos participatius seguirà amb una anàlisi d’aquests resultats obtinguts per determinar quantes són les propostes que es podran realitzar amb el pressupost de 100.000 euros. Aquesta anàlisi la realitzarà l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i s’informarà a tota la ciutadania dels resultats finals en una sessió presencial que es preveu realitzar passades les eleccions municipals, per no interferir en la campanya electoral.

Text: ANA

TOTES LES NOTÍCIES