Si bé els comuns proposaven modificar la Llei de la propietat horitzontal per solucionar els perjudicis econòmics que comporta que no es notifiqui el canvi d’ús de les llicències urbanístiques, finalment el Govern ha proposat fer-ho per la via de la Llei de finances comunals. El cònsol major d’Ordino, Ventura Espot, ha explicat que els comuns veuen bé que es modifiqui aquesta llei per incloure un article que obligui els notaris a no autoritzar cap compravenda d’habitatge si el venedor no acredita el pagament de l’impost de la construcció, de tal manera que en el certificat es pugui comprovar que la llicència és la correcta. De fet, els comuns es queixen que molts edificis inicialment destinats a lloguer han estat finalment venuts, però no s’ha satisfet l’impost corresponent a la llicència per venda, que és molt més elevat.

D’altra banda, els portaveus de la reunió de cònsols d’aquest dimecres han explicat que la decisió de presentar un recurs de reposició sobre la qüestió de la davallada de la recaptació per ITP amb l’entrada en vigor de l’IGI és per donar seguretat jurídica i assegurar-se que el Govern actuarà per trobar una solució.

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha indicat que el recurs està pactat amb el ministre i que tenen l’esperança que recuperaran les quantitats que han deixat d’ingressar per les transaccions entre empreses, que segons publica aquest dimecres el Diari d’Andorra, ascendeixen a 440.000 euros entre tots els comuns. Baró ha afegit que el Govern buscarà una solució un cop es compleixi tot un cicle sencer de liquidacions de l’IGI, és a dir, a partir del juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada