Bèlgica pot ser l’exemple a seguir pel sector editorial de tot el món. Després de sis anys de litigi Google i Copiepresse-la societat belga de gestió de drets d’autor en la qual es troben diaris com Le soir o Lliure Belgique- han arribat per fi a un acord.

Com sempre la disputa entre els dos grups estava produïda pels continguts publicats per la pàgina web. Copiepresse considerava il·legal la publicació de les seves notícies a Google News.

Per fi, sembla que tots dos s’aliaran per promoure productes i iniciatives de negoci de forma conjunta. Google anunciarà els seus serveis en el marc de les plataformes que conformen Copiepresse i els editors al seu torn, podran fer ús dels mitjans que ofereix el major cercador del món, com el Google Adwords i a més poder oferir continguts de pagament a Google.

Aquesta és una notícia que, tot i produir-se en un país que de vegades oblidem en els mapes si no és per parlar de la Unió Europea, és en realitat un veritable alenada d’aire per a la situació que viuen a tot el món els editors tradicionals reconvertits al món de la web.

El que ha succeït a Bèlgica podria desencallar les realitats que països com França, Alemanya o Espanya viuen.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció