missa pasqua 1

L’Església catòlica va dur a terme ahir la celebració central del calendari litúrgic. La vetlla pasqual honora la resurecció de Jesús. Es tracta d’una cerimònia amb grans elements simbòlics, com la renovació del foc i de l’aigua, el ciri pasqual o el cant del glòria. També van tornar a repicar les campanes, aturades des de dijous.

La vetlla pasqual és la cerimònia central de l’any litúrgic cristià. Comença fora de l’església i té com a element simbòlic cabdal el foc, que serà present en bona part de la missa, mitjançant el ciri pasqual. Un ritual que recorda Crist rescussitat.

De fet, la celebració que es va dur a terme ahir és la més important de tot el calendari litúrgic cristià, ja que celebra el misteri central de la religió, la mort i ressurecció de Jesús.

D’altres elements simbòlics de la cerimònia són el repic de campanes durant el cant del Glòria, la lectura de textos bíblics, alguns en portuguès en honor a la important comunicat catòlica que hi ha al país, i la benedicció de les aigües, que s’utilitzaran per als batejos durant la Pasqua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada