El primer judici del cas BPA se celebrarà del 16 de setembre a gener

El judici de la causa primera de BPA és previst que duri del 16 de setembre fins a mitjan gener. L’última setmana del mes vinent i la primera d’octubre hi haurà una pausa en les vistes perquè el tribunal haurà de deliberar sobre les qüestions prèvies. Segons fonts relacionades amb el cas no hi hauria d’haver més ajornaments.

El Tribunal de Corts ha comunicat a les defenses, la fiscalia i les acusacions particulars el calendari de la causa primera de BPA, que es reprèn el 16 de setembre després d’uns quants ajornaments. La primera setmana es tractaran les qüestions prèvies, presentades pels lletrats dels 24 processats per blanqueig de capitals en les quals al·legaran contra el que consideren defectes greus de la causa. Tot i això, segons fonts relacionades amb l’afer, no es preveu que hi hagi més ajornaments. El Tribunal de Corts pararà les sessions dues setmanes, que es reprendran amb les declaracions dels processats. Seguidament serà el torn dels testimonis, les proves pericials i, finalment, els al·legats de les parts.

El Tribunal té un nou magistrat, Jacques Ricchiardi, i per aquest motiu s’haurà de tornar a escoltar les qüestions prèvies ja que no les coneix oficialment. Però, a més, hi haurà una de nova i important. I és que diversos advocats dels processats volen que no s’incloguin en el sumari totes les escoltes telefòniques realitzades a Espanya en el marc de la causa Emperador. El motiu és que una sentència del TC va dictaminar que no es podien utilitzar aquestes escoltes contra un dels processats perquè es tracta d’un altre afer. I el Tribunal de Corts així ho ha fet i les ha tret del sumari. Però els advocats volen que s’anul·li del sumari totes les gravacions telefòniques.

La xifra de processats ha baixat de 25 a 24 perquè hi ha un que durant el procés ha mort per causes naturals.

TOTES LES NOTÍCIES