andbio 1
127 persones han assistit al Primer Fòrum de biotecnologia d´Andorra. Una trobada destinada a fomentar un debat que, a partir de les experiències de professionals d´èxit del sector a d´altres països, ajudi a consolidar la biotecnologia al Principat. S´han analitzat els punts forts i les febleses d´un petit estat com Andorra que, al parer de molts dels participants, té un gran futur en aquest àmbit.
 
La presidenta honorífica d´Andbio, Magda Marquet, és un clar exemple de talent científic que, ara fa 30 anys, va haver d´emigrar als Estats Units per fer carrera en l´àmbit de la bioquímica. Espera que, en el futur si el sector biotecnològic aconsegueix consolidar-se al país, el talent es pugui quedar a treballar aquí. Per aconseguir-ho, però, té clar que cal reinventar-se com van fer les generacions anteriors.
 
Pel que fa als experts internacionals que han acudit al fòrum, tots coincideixen que el desenvolupament del sector biotecnològic a Andorra obre un món d´oportunitats. Primer perquè s´adreça a un mercat global i, sobretot, perquè el país concentra les infraestructures mèdico-sanitàries, tecnològiques, viàries i turístiques necessàries per fer-ho possible. Fins i tot, per damunt d´altres països europeus.“És un portal a Europa. Moltes companyies dels Estats Units no entenen Europa. Si Andorra pot servir perquè aquestes empreses facin un aterratge suau i puguin introduir els seus productes a Europa, seria molt important.
 
En segon lloc, les vostres bases impositives són també molt importants. Poden ser un gran avantatge competitiu”, assegura Nigel Fleming, director executiu d’Adventura Capital.Carlos Buesa, director exectuiu d’Oryzon Genòmics, opina que “s’ha d’intentar atraure capital humà. Això implica polítiques de país i la complicitat del sector financer”.
 
Tots coincideixen que Andorra és ideal per al desenvolupament del nínxol de la salut dins del sector biotec. Un nínxol que no necessita grans infraestructures però que podria erigir-se, en el futur, en un nou pilar de l’economia andorrana dins del procés de diversificació que viu el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada