cursEl primer curs dels drets humans, organitzat per l’Istitut dels Drets Humans d’Andorra, ha quedat clausurat, aquest dissabte a la tarda al Centre de Congressos de la capital. L’acte de clausura ha comptat amb el director del curs, Eugeni Gay Montalvo, la subsíndica general, Mònica Bonell, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i la presidenta de l’Institut dels Drets Humans, Elisa Muxella, i tots ells han coincidit a encoratjar una nova edició del curs. En aquestes primeres jornades formatives han participat al voltant d’una seixantena de persones, entre els quals, magistrats, advocats i estudiants.

La presidenta de l’Institut dels Drets Humans d’Andorra, Elisa Muxella, ha celebrat l’èxit d’aquest primer curs de drets humans que ha comptat amb una àmplia participació i amb ponències destacades. Muxella ha insistit en la necessitat de reflexionar sobre els drets humans i ha confiat que aquest curs es pugui repetir tots els anys.

Per la seva banda, el director de l’esdeveniment, el vicepresident emèrit del Tribunal Constitucional espanyol, Eugeni Gay Montalvo, ha assegurat que ha estat un honor participar en aquest curs, i ha reflexionat sobre la importància dels drets i els límits que poden confluir amb d’altres interessos.

La subsíndica general, Mònica Bonell també ha convidat l’IDHA a continuar organitzant aquests cursos per la possibilitat que han acostat de conèixer el punt de vista de diversos professors sobre com es viuen els drets humans en cada institució. A més, ha dit que és una oportunitat que serveix per constatar que ‘segurament a Andorra som molt crítics amb nosaltres mateixos’ i que ‘han de venir de fora a dir-nos les coses bones’, recordant el comentari de Gay Montalvo sobre la Constitució molt avançada del Principat.

Igualment, Rosa Ferrer ha destacat la idoneïtat de la temàtica d’aquest curs i l’interès en que se segueixi celebrant. A més, ha extret tres conclusions de les formacions que s’han sentit durant aquests dos dies. Ha destacat la necessitat de reconèixer la dignitat com a dret inalienable, l’accés individual de les persones als tribunals internacionals, i la necessitat d’una nova convenció universal sobre la democràcia, ja que ha recordat que sense democràcia no es poden garantir els drets humans.

Aquest primer curs dels drets humans ha estat organitzat per l’Institut dels Drets Humans d’Andorra amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella, el Govern d’Andorra, el Consell General, el Col·legi d’Advocats i la Universitat d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada