El Servei de Política Lingüística ha rebut 45 treballs en què han participat 138 alumnes dels tres sistemes educatius en la primera edició del Concurs de curtmetratges RECcrea. Tots els originals pertanyen a la categoria A (3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, troisième i seconde).

L’organització ha decidit no declarar deserta la convocatòria de la categoria B (1r i 2n de batxillerat, première i terminale, DEP i batxillerat professional) i destinar els premis corresponents als tres primers classificats de la categoria A, atesa la complexitat del procés creatiu.

D’aquesta manera, els autors del millor curtmetratge segons el jurat s’enduran un val de compra de 700 euros per a Pyrénées Andorra, els del segon classificat es repartiran 500 euros i el tercer millor treball serà premiat amb 300 euros.

La primera edició del RECcrea ha comptat amb dos fases formatives: el novembre passat el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos, i els mesos de febrer i març l’Associació Ull Nu va assessorar-los en la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de deu minuts.  

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dijous 21 de maig al Centre Cultural La Llacuna, on es projectaran els tres millors curtmetratges. Aquests curts també es podran veure posteriorment a Andorra Televisió. A més, tots els finalistes també rebran un diploma acreditatiu i un obsequi.

El Concurs de curtmetratges RECcrea compta amb el suport del Comú d’Andorra la Vella i de Ràdio i Televisió d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada