El dimarts 15 de maig del 2018, l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella organitzarà el primer campionat d’escacs dels alumnes de 1a Ensenyança. La prova aplegarà uns 230 alumnes i es realitzarà al llarg del dia. Començarà a les 9.30 hores del matí amb una fase de rondes per punts entre els alumnes de les mateixes edats i es clourà a partir de les 15 hores amb la gran final, d’on sortiran els campions absoluts de l’escola pel curs 17-18.

El campionat, és una de les accions del projecte 17-18 d'”Escacs de l’Escola”, que pretén introduir als alumnes en la pràctica d’aquest esport, com a metodologia idònia per treballar un conjunt de competències matemàtiques lligades al raonament espacial, així com l’estratègia, l’atenció, la concentració, el respecte pels companys i el control dels impulsos.

Des de l’any 2010 l’Escola Andorrana d’Andorra la vella, reforça l’àrea de matemàtiques de 1r i 2n cicle de Primera Ensenyança mitjançant tallers d’escacs, vehiculats per monitors de la Federació Andorrana d’Escacs.

Amb l’objectiu de consolidar el projecte, aquest curs també s’ha impartit formació als mestres de maternal per tal de que tinguin algunes eines per sensibilitzar als més petits en aquest joc. El campionat compta amb la col·laboració de la Federació
Andorrana d’Escacs, i es preveu la presència del gran mestre escaquista Oscar de la Riva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada