primavera-seuEl Servei de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja té enllestida la programació Primavera de Lletres que tindrà lloc del 28 de març fins al 26 d’abril, i comptarà amb diverses activitats que giraran al voltant del món del llibre i la lectura.

El Primavera de Lletres 2014 comptarà amb un total de 8 presentacions de llibres d’autors urgellencs; dues sessions de l’hora del conte; una exposició sobre còmics; i lectures en viu. A més a més, també hi ha programada la celebració de la diada de Sant Jordi (dimecres 23 d’abril) amb diverses activitats.

Així, el Primavera de Lletres d’enguany s’iniciarà aquest divendres 28 de març amb la presentació del llibre ‘La virtud de la fortaleza; claves para superar la adversidad y para la prevención de la neurosis’ del psicòleg Xavier Márquez Bartra. La presentació, que anirà a càrrec de Pepe Chisvert, tindrà lloc a les nou del vespre a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges.

‘Els ambaixadors’, d’Albert Villaró

Un dels plats forts del Primavera de Lletres tindrà lloc el pròxim dilluns, 31 de març, amb la presentació del Premi Josep Pla 2014 ‘Els ambaixadors’, novel·la de l’escriptor de la Seu d’Urgell, Albert Villaró. L’acte comptarà amb la participació del mateix autor i serà presentat per Anna Figuera, corresponsal de TV3 al territori. La presentació s’iniciarà a dos quarts de nou del vespre a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la capital alturgellenca.

Per dijous, 3 d’abril, hi ha programada la presentació del llibre ‘Ocellari il·lustrat de La Seu’, obra d’alumnes de l’Escola Municipal d’Art de la Seu d’Urgell. Serà a les vuit del vespre a la sala ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges.

‘Jo, Vilana Perles’

Les presentacions de llibres seguiran divendres, 4 d’abril, amb dos exemplars més. A dos quarts de vuit del vespre, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, es farà la presentació de ‘Contes de la meva mare’ de Pepita Clop i amb il·lustracions de Ramon Berga.

I a dos quarts de nou del vespre del mateix divendres 4 d’abril es presentarà el llibre ‘Jo, Vilana Perles. El diplomàtic català que va moure els fils de la Guerra de Successió (1704-1734)’ de Sebastià Sardiné. La presentació de la biografia d’aquest personatge olianès anirà a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. La presentació del llibre de Sardiné tindrà lloc a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges.

Per dilluns 14 d’abril hi ha programada la sessió ‘Contes d’arreu del món’ a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell a dos quarts de sis de la tarda, que es repetirà el dimecres 16 d’abril.

El llibre ‘L’Urgellet i la Seu d’Urgell. El patrimoni i 40 rutes a peu’ d’Albert de Gràcia i Ricard Lobo, es presentarà el dimecres 16 d’abril a les vuit del vespre a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges.

Dimarts 22 d’abril, es farà la presentació del llibre ‘La guineu i la camosa’ de Susanna Isern, amb il·lustracions de Mònica Carretero. Serà a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, a les set de la tarda i es farà un taller amb les mateixes autores.

Diada de Sant Jordi

Per commemorar la diada de Sant Jordi, dimecres 23 d’abril, la Seu d’Urgell celebrarà diverses activitats com la ja tradicional lectura en viu al pati de la Biblioteca Sant Agustí. S’iniciarà a dos quarts d’onze del matí amb la lectura en viu per part dels alumnes de sisè de primària de les escoles Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle, que llegiran textos sobre diverses llegendes del Pirineu.

Seguirà a les 12 del migdia amb la lectura en viu per part de la gent gran de la Seu que llegiran poemes de l’autora de la Seu Teresa Colom.

I al passeig Joan Brudieu, de dos quarts de deu del matí a dos quarts d’una del migdia, hi haurà sessions de contes infantils, cada mitja hora, amb els escriptors del Pirineu. L’activitat tindrà lloc a la carpa de l’Associació del Llibre del Pirineu.

Exposició sobre còmic

A partir del dia de Sant Jordi i fins el 24 de maig es podrà visitar l’exposició ‘El món fantàstic dels dinosaures a través del cinema i del còmic: 165 milions d’anys d’imaginació i aventura’ de la col·lació de Josep Benavent.

Divendres, 25 d’abril, es farà la presentació del llibre ‘Beneïda terbolina’ de Josep Mitjana, a les vuit del vespre a l’Arxiu Comarcal.

Clourà la programació del Primavera de Lletres la lectura en viu que se celebrarà dissabte 26 d’abril i que se centrarà en l’obra de Lluís Racionero ‘Converses amb Dalí i Pla’. Serà ales 11 del matí al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell.

La programació Primavera de Lletres està coordinada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament urgellenc i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Biblioteca Sant Agustí, Òmnium Cultural, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (gent gran), el Centre de Recursos Educatius Alt Urgell-Cerdanya, l’Associació del Llibre del Pirineu i l’Escola Oficial d’Idiomes de la Seu d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada