tabac-2

Els fumadors hauran de pagar més, concretament un 10%, quan vagin a l’estanc a comprar un paquet de cigarretes. Un increment que aprovarà dijous a la tarda el Consell General, convocat per tractar aquest canvi en la tarifa de taxes sobre el consum de tabac, i una modificació legislativa en l’àmbit de l’intercanvi d’informació en matèria fiscal.

La sessió de Consell General de demà passat haurà d’aprovar dos projectes de llei entrats per via d´urgència i d´extrema necessitat: d´una banda, el que preveu l’augment de les taxes al consum de tabac i la modificació de la llei d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia.

El primer suposarà una pujada estàndard, d’un 10%, del preu del tabac. Afecta els paquets de cigarretes, tant pel que fa al tabac fabricat a Andorra com al d’importació. El canvi pretén mantenir estable el diferencial de preus amb els estats veïns però, això sí, reduint l’atractiu del tràfic il·lícit i el contraban. A més, l’augment de les taxes al tabac suposarà ingressos extra per a l’estat ja que prop d’un terç del que recapta prové d’aquest concepte.

També s’aprovarà una modificació legislativa al text sobre l’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia, per posar solució a certes mancances. Principalment, en els cinc anys que porta en vigència la llei, s’ha detectat que cal regular la falta de notificació a la persona afectada que l’estat requeridor l’està investigant.

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada