Després de gairebé dos anys amb una baixada contínua en el preu dels carburants, aquest 2017 ha començat amb males notícies per als consumidors de gasoli i gasolina. Ara, omplir el dipòsit surt tan car com el juliol del 2015.

El preu del barril de brent, el de referència a Europa, ha crescut en els darrers dotze mesos un 50%, en conseqüència també ho han fet el litre de gasolina i gasoli, tot i que només al voltant d’un 15%

Aquests preus per litre, al voltant de 1,10€ per a la gasolina de 95 octans i dels 0,96€ per al gasoli, són entre 15 i 20 cèntims més cars que a principi de 2016. Aquesta fluctuació és conseqüència de la retallada en la producció que es va materialitzar en una reunió de l´OPEP a final de novembre. Una disminució de l’oferta que no es produïa des del 2008. “Hi ha notícies eperançadores perquè els Estats Units han trobat uns nous pous a Texas amb una reserva bestial i això ajudarà a que el preu no pugi tant, ja que Estats Units ja no serà més importador sinó que serà autosuficient”, creu el president de l´Associació d´Importadors i Distribuïdors de Carburants d´Andorra, Ramon Visent.

Tot i que el canvi de preus ha creat malestar entre els consumidors, Andorra manté l´atractiu de preus respecte els estats veïns.

Malgrat l’augment destacable del barril de Brent, els impostos suposen encara una part important del preu total dels carburant i, per tant, el preu per als consumidors no s’incrementa en la mateixa proporció que el barril de cru.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada