El preu de les pernoctacions augmenta un 8% però els hotelers consideren que encara s’hauria d’incrementar més


El gerent de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Òscar Julian, ha explicat que, per primer cop en els últims anys, el preu dels serveis del sector hoteler ‘s’ha pogut incrementar entre un 7% i un 8%’, i s’ha revertit la tendència dels darrers 5 o 6 anys ‘en què el preu es mantenia igual o fins i tot s’abaixava’. Tot i així Julian considera que ‘aquest increment encara hauria de ser més elevat perquè ‘els preus d’Andorra són dels més barats que podem trobar actualment’.

El gerent de la Unió Hotelera d’Andorra ha assegurat que per tal que ‘vagi bé’, l’augment hauria de ser més significatiu, i que ‘a part del 8% que ja s’ha aplicat, encara s’hauria d’incrementar entre un 15 i un 20% més’. Julián ha explicat que aquest augment és necessari perquè fins ara els preus s’han mantingut però les despeses, sobretot les impositives, ‘s’han incrementat molt’.

Des de la Unió Hotelera, Julian ha remarcat que ‘aquest augment dels preus s’ha aconseguit gràcies al pla pilot engegat per reposicionar els hotels’. Aquesta prova, que de moment s’ha testat en 14 hotels d’Andorra la Vella i 12 d’Escaldes-Engordany, consisteix en qualificar els hotels segons cinc punts: ‘la categoria que té, la seva ubicació, els serveis que ofereix, l’antiguitat de l’hotel i les expectatives que presenta’, i segons la puntuació que tingui, proposar-li un rang de preus adequat per les seves característiques.

Julian ha explicat que perquè aquesta ‘graella de preus’ funcioni bé, hi ha d’haver una ‘bona comunicació entre els hotelers i també molta confiança’, per tal d’aconseguir ajustar cada hotel on més li convingui. El gerent també ha comentat que ‘els primers hotels que han participat en aquesta prova han servit com a taca d’oli perquè els altres vegin com funciona’, i que ‘ara s’intentarà fer una experiència similar a la Massana i Ordino primer, i després a Encamp i Canillo’.

TOTES LES NOTÍCIES