ctpLa dotació de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) concedida al Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (Poctefa) 2014-2020 serà d’aproximadament 189,5 milions d’euros, el que suposa un augment de més del 12%. En aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va assenyalar el passat mes de desembre que el finançament per arranjar les vies d’accés a França podria arribar a través dels fons Feder.

El Poctefa destinarà aquest pressupost a programar projectes de cooperació entre Espanya, França i Andorra d’àmbits com el desenvolupament econòmic I+D, formació, turisme sostenible, protecció del patrimoni natural, transport, TIC, etc. Els fons Feder gestionats per Poctefa que reben els projectes, suposen un 65% del seu finançament. Així, en el cas del Poctefa 2014-2020, el pressupost de 189,5 milions d’euros previstos es traduirà en 274 milions d’euros de cost total dels projectes.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va apuntar el mes de desembre passat que plantejaria la possibilitat d’incloure el finançament necessari per al projecte d’arranjament de les vies d’accés a Andorra des de l’Arieja a través d’aquest programa. La proposta, segons va assenyalar el ministre, es treballaria conjuntament amb França després del compromís assumit per la prefecta de l’Arieja en la seva visita a Andorra. Fins a l’estiu del 2014 no se sabrà quins projectes seran finançats a través d’aquest programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada