david-baro

Un resultat amb un superàvit de 51.840,26 euros, amb un retorn del deute de 900.000 euros. Aquestes són les xifres més destacades del pressupost 2015 del Comú de la Massana, aprovat aquest matí. 

“El pressupost s’ha confeccionat seguint la línia fixada en el pla de viabilitat, amb l’objectiu d’assolir una reducció progressiva en les despeses de funcionament, destinant a inversió l’estalvi que se’n generi, i garantint una rebaixa del deute”,  ha exposat el conseller de Finances, Miquel Llongueras.

La previsió de les despeses és de 12.138.841,74 euros, mentre que s’esperen uns ingressos de 12.190.682 euros.

Pel que fa al capítol de despeses, es continua en la línia de disminuir les despeses de funcionament (un 11% respecte el 2012) i, per contra de continuar fent més inversió. Durant el 2015 s’invertiran 1.597.765,14 euros (191,69 % més que en el pressupost 2012).

“Serà un any apassionant, amb millors serveis per als ciutadans al nou edifici de les Fontetes, amb inversió a nivell de promoció turística amb els Mundials de btt i trial i també amb projectes amb un vessant pedagògic com el centre d’interpretació del Parc Natural del Comapedrosa”, ha assegurat el cònsol major, David Baró.

D’altra banda, cal remarcar la rebaixa de l’endeutament en 2.1 milions d’euros, dels quals 1,7 correspondran a la reducció d’EMAP i 907 mil euros del comú.

El 7% del pressupost es destina a l’amortització de l’endeutament. La xifra que ens retornar és de 908 mil d’euros.

El capítol que més augmenta és el d’actius financers; assolint el 12% del pressupost, és dir 1,5 milions d’euros per a l’adquisició de les participacions subscrites per les entitats bancaries del Principat.

“Aquesta tendència decreixent ens fa preveure que en quatre anys l’endeutament global del Comú s’haurà rebaixat més de deu milions d’euros, a banda de l’operació d’emissió i subscripció de participacions d’EMAP per part de les entitats bancàries del país, que va permetre reduir el deute de l’estació en 19 milions d’euros més i alhora enfortir el patrimoni net de la societat”, ha explicat Llongueras. D’aquesta forma, es preveu que en 4 anys el deute total passi dels 43 milions als 14 milions d’euros.

La majoria comunal ha remarcat que els bons resultats s’obtenen perquè els pressupostos s’estan confeccionant amb criteris realistes i seguint el pla de viabilitat que es va posar en marxa el 2012.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada