El préssec, una fruita rica en vitamines i minerals

pressec

Fruita de temporada, el préssec és una de les fruites més dolces i menys calòriques. L’aportació és de 50 calories per 100 grams consumits, tot i que el 90% del seu pes és aigua; d’aquí, també, el seu poder diürètic.

La fibra és un altre dels components del préssec. Aquest tipus especial de carbohidrat no aporta cap nutrient específicament, però sí que fa un efecte ‘escombra’ de substàncies nocives de l’organisme, regula el trànsit intestinal i contribueix a equilibrar els nivells de colesterol.
Pel que fa a les vitamines, en trobem del grup A. Responsable del seu color groguenc i ataronjat, l’alt contingut en carotens aquesta vitamina resulta important per al bon funcionament de la vista i el bon estat de la pell, dels cabells i del sistema immunitari.

Les vitamines B i C, també hi són destacades, en el préssec. A banda de les vitamines, els préssecs són rics en àcids fenòlics, unes substàncies amb un alt poder antioxidant.

A nivell de minerals, és especialment destacable la presència de potassi, important en la transmissió de l’impuls nerviós i també un mineral que pot contribuir positivament en casos d’hipertensió.

Quant a minerals, també s’han d’esmentar el seleni, un potent antioxidant que ajuda a reforçar el sistema immunitari.

Per El Tot Granollers / AMIC – AMIC – Redacció