El president portuguès ratifica el CDI entre Andorra i Portugal

El  president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha ratificat la resolució del parlament lusità que aprova el conveni per evitar la doble imposició i prevenir el frau fiscal en matèria d’impostos entre Andorra i Portugal. Ara, segons informen des del Govern, s’espera la publicació d’aquest text al Diari Oficial de la República de Portugal. L’acord, que va ser aprovat pel Consell General el 30 de novembre de l’any passat, entrarà en vigor a partir del moment en què els dos països informin de la finalització dels tràmits legals interns requerits.

El president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, ha ratificat la resolució de l’assemblea portuguesa (parlament) que aprova el conveni signat entre Andorra i Portugal per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal en matèria d’impostos sobre la renda.

La ratificació per part del president lusità, Rebelo de Sousa, va tenir lloc la setmana passada, després de l’aprovació de l’acord per part del parlament. Segons han informat des de l’Executiu, ara s’espera que el text es publiqui al Diari Oficial de la República de Portugal els pròxims dies.

El conveni entre Andorra i Portugal va ser signat a Nova York el 27 de setembre del 2015, pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i l’aleshores homòleg seu, Rui Manuel Parente Chancerelle de Machete.

L’acord, que va ser aprovat pel Consell General el 30 de novembre 2016, entrarà en vigor a partir del moment en què els dos països informin de la finalització dels tràmits legals interns requerits.

Text: ANA; Foto: SFG