El president d’un dels quioscos digitals més importants considera que Andorra podria atraure empreses de noves tecnologies

El president de l’empresa Zinio Internacional, Joan Solà, ha ofert, aquest divendres al matí una conferència sobre la seva empresa que ofereix revistes en format digital a 69 països d’arreu del món. Solà ha considerat que Andorra podria ser un país atractiu per a empreses d’aquest sector, i que el seu marc fiscal en podria ser el principal punt fort. Tot i així ha opinat que hi ha algunes mancances com la falta d’enginyers o d’infraestructures i per això considera que es podria tractar més aviat d’una seu corporativa. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que ha assistit a la xerrada, ha assegurat que el món de les noves tecnologies és una de les vies de treball de l’obertura econòmica, però ha indicat que ‘hem d’aspirar a què una part de la producció sigui a Andorra’.

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha organitzat aquest divendres una conferència a l’ArtHotel on Joan Solà ha parlat sobre les oportunitats de l’economia digital. L’expert s’ha basat en els coneixements adquirits amb la creació de la seva empresa, que és actualment el quiosc digital més important.

La plataforma Zinio Internacional compta amb més de 210 milions de revistes de 69 països diferents que ofereix amb una aplicació adaptada per a totes les plataformes digitals, com ordinadors, tabletes electròniques o smartphones a més de divuit milions d’usuaris. Tot i que l’empresa es va fundar al 2001, el seu president assegura que el naixement va ser al 2010, amb l’aparició de l’Ipad, quan les vendes de Zinio es van multiplicar per 24. Des d’aleshores el creixement de Zinio ha anat totalment en paral·lel a les vendes d’aquestes tabletes electròniques. És per això que s’intenta adaptar els continguts el màxim a aquests dispositius, oferint revistes amb imatges en molt alta resolució, publicitats interactives i vídeos dins els reportatges de les publicacions que venen.

L’experiència de Zinio ha estat d’èxit, tot i que ara comença a tenir grans competidors com Google, Amazon o Apple que volen llençar aplicacions semblants a la seva. L’evolució a l’alça de la demanda del seu producte tant per part dels fabricants de dispositius electrònics com per part dels usuaris i els editors, el fa recomanar les oportunitats que ofereix l’economia digital.

En aquest sentit, Joan Solà, que coneix bé el Principat perquè hi té vincles familiars, assegura que Andorra podria ser una bona opció per acollir empreses d’aquest sector. Sota el seu punt de vista, cal crear una legislació que ofereixi avantatges fiscals que atreguin aquestes empreses per tenir les seves seus corporatives al Principat. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, però, considera que les aspiracions d’Andorra han d’anar més enllà de convertir-se en la seu corporativa d’aquestes empreses.

El ministre explica que l’obertura econòmica té com un dels seus objectius el sector de les noves tecnologies, però que cal aspirar a acollir empreses que tinguin part de la seva producció a Andorra. Opina que si no és així no s’aconseguiran crear ni llocs de treball ni riquesa al país, que és el que busca l’obertura econòmica.

Per aconseguir atraure empreses que instal·lin a Andorra també la seva producció, però, Solà considera que hi ha més dificultats ja que hi ha una manca d’enginyers al Principat i caldria una inversió important en infraestructures.

1 comentari

  1. I d’on treu que no hi ha Enginyers al Principat, n’hi ha molts i de molt bons !!! Potser no volen contractar ningu d’aquí?

    M’agradaria saber en quines dades es referencien per dir que no hi ha enginyers.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES