enric casadevall 1

El president del Consell Superior de la Justícia ha defensat el procediment emprat per dur a terme el pla de modernització del sistema informàtic de l´administració de justícia i la seguretat de les dades sensibles. Enric Casadevall ha reiterat que l´empresa navarresa encarregada de desenvolupar el sistema és pública i, per tant, no calia convocar cap concurs. Assegura que les crítiques contra el sistema són producte de la desinformació.

Enric Casadevall ha explicat que després de veure els sistemes utilitzats a Catalunya, València, Madrid o el País Basc, es va decidir pel navarrès pels resultats, la rapidesa en la implantació i el cost. Ha reiterat que en tractar-se d´una empresa amb capital cent per cent públic no calia fer un concurs. Per aquest motiu, es van signar dos convenis entre el Govern i la comunitat foral navarresa.

En referència a les crítiques del  president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha dit que responen a manca d´informació. “Aquí ningú no ha vingut a demanar res. Si se’ns truca i se’ns demana, no tinc cap problema” en explicar-ho, ha dit Casadevall. Opina que “criticar sense tenir coneixements de com s’ha fet, és molt fàcil”.

Casadevall ha defensat la seguretat de les dades sensibles. Ha assegurat que els tècnics navarresos no hi tenen accés. “N’estem més que convençuts”, afirma amb rotundidat. De totes maneres diu que “no hi ha cap sistema informàtic que tingui una garantia del 100%”. “Hi ha contractes de confidencialitat i nosaltres, a més, posem les mesures que ens semblen més adequades per tallar possibles connexions”, ha adduït.

Enric Casadevall ha anunciat que l’any vinent es farà una auditoria de seguretat a l’administració de justícia. El desenvolupament de pla ha costat 400.000 euros i en els propers tres anys s´haurà de pagar 300.000 euros més per manteniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada