El president del Cirque du Soleil, Jonathan Tétrault i la directora de la divisió d’Esdeveniment de la companyia, Yasmine Khalil, es troben aquest cap de setmana a Andorra per assistir a la representació de ‘Diva’ i també per tractar sobre el futur de la companyia al país. Tétrault ha remarcat la importància que té per a la companyia canadenca ser a Andorra. “Per nosaltres Andorra és una cosa única, màgica” ha dit, ja que els dona “l’oportunitat” de fer un espectacle diferent del que fan en altres llocs del món. Tétrault s’ha mostrat esperançat que la col·laboració amb Andorra continuï i també ha posat en relleu que es poden explorar, fins i tot, vies per fer coses noves.

Durant la seva estada al país el president del circ ha destacat que per a ells és important el fet de fer un espectacle durant un mes, en “ple cor d’Andorra”, que serveixi per captar visitants i també que cada nit “rebi 5.000 espectadors”. D’aquesta manera, ha emfasitzat la “passió” amb la qual creen cada any un espectacle únic per al Principat. “Esperem ser aquí molts anys”, ha remarcat afegint que ells estan “oberts a coses noves” com podria ser que es pogués fer un espectacle a l’hivern.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha manifestat, per la seva banda, que la visita de Tétrault a Andorra és una “mostra” de la confiança que la companyia té en el país i ha afegit que l’estada també servirà per parlar sobre el futur de la companyia a Andorra. “Estem encantats de parlar amb ells del futur”, ha remarcat Camp, afegint que és important que els responsables del Cirque du Soleil coneguin Andorra perquè d’aquesta manera puguin “adaptar millor” propostes futures a les necessitats d’Andorra. Camp s’ha mostrat convençut que per a la companyia canadenca Andorra és “un lloc de referència”, un espai per a ‘”l’expansió” a Europa, ja que els permet fer coses diferents dels espectacles que ofereixen en altres espais. De fet, ha afegit que el fet que es facin propostes a Andorra i que funcionin “obre oportunitats” al Cirque a actuar en altres països europeus, i, de fet, cada estiu vénen al país persones d’altres països interessades en la companyia, tal com ha assegurat Camp. El titular de Turisme també ha manifestat que és positiu que els responsables del Cirque du Soleil vinguin a Andorra perquè vegin que les persones que estan al país són “professionals” i que per tant la relació actual pugui continuar.

Quant a la recerca de noves coses, com un espectacle a l’hivern, Camp ha destacat que llavors la fórmula hauria de ser més similar a la que fa la companyia en altres llocs i que caldria un espai específic. A curt termini, ha afegit, s’aposta per mantenir la fórmula actual, tot i que no ha tancat la porta a què en un futur es puguin explorar “nous horitzons”.

El ministre de Turisme ha valorat que l’espectacle està funcionant “força bé” i que confia en el fet que es puguin mantenir les xifres de l’any passat, quan ja es va créixer “molt” i es va arribar als 107.000 espectadors.

Camp ha reconegut que de cara al futur un dels temes a tractar serà la ubicació de les funcions i ha afegit que ell creu que l’any que ve encara es faran al parc Central, si bé s’ha mostrat obert a parlar amb el comú de la capital si es pot oferir un espai igual en superfície i cèntric com l’actual. També ha avançat que de cara a l’any que ve les entrades de pagament podrien incrementar una mica el preu com ho han fet els darrers anys, però mantenint el diferencial amb altres espectacles que ofereix el Cirque en altres llocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada