El secretari general de la Federació de Futbol, Tomàs Gea, ha passat la primera nit a la presó de la Comella. El president, Víctor Santos, es troba en llibertat i plenament convençut de la seva innocència. Els càrrecs dels quals se l’acusa són administració deslleial i frau a la CASS, però no d’apropiació indeguda, càrrec del qual sí que està acusat Gea segons informa RTVA.

Santos només ha pogut accedir a una part del dossier, però fonts properes al president de la federació asseguren que es considera innocent. Valora com un fet important que no se l’acusi d’apropiació indeguda, un delicte d’entrada més rellevant que l’administració deslleial o el frau a la CASS.

Sobre aquest darrer punt, en la seva declaració va deixar clar que no té coneixement de pagaments i cotitzacions irregulars.

Les mateixes fonts asseguren que tampoc no se li va demanar res d’uns presumptes partits arreglats la temporada passada, dels quals hauria sorgit la sospita arran de la investigació.

Sobre el secretari general, Tomàs Gea, hi ha les tres acusacions i de moment es troba en presó provisional. Gea es va negar a declarar davant la policia i el batlle.

Un altre dels càrrecs susceptible d’haver d’anar a declarar és el tresorer, Josep Garcia, que és fora del país per un assumpte familiar. Fonts properes al cas asseguren que, de moment, des d’Andorra no s’ha cursat cap ordre internacional per a la seva detenció i Garcia, que estaria disposat a col·laborar, ha posat l’afer en mans d’un advocat.

Malgrat el daltabaix que significa l’operació Cautxú per a l’entitat, des de la federació es manté tota l’activitat esportiva programada, que aquest cap de setmana viu partits de les competicions domèstiques de totes les categories.