El pres que va fugir passarà a disposició judicial aquest dijous

El pres que dimarts va fugir del centre penitenciari es troba encara detingut a les dependències policials i aquest dijous passarà a disposició judicial. Mentrestant, des del Ministeri de Justícia i Interior s’espera que s’acabi l’informe dels fets, que haurà de determinar com es van esdevenir i que ha de servir per depurar possibles responsabilitats.

A dos quarts de nou d’aquest vespre es complirà el termini màxim de 48 hores que un detingut pot romandre a les dependències policials abans de passar a disposició judicial. Per tant, és previst que, a una hora o a una altra, el pres de 41 anys que dimarts va aconseguir fugir del centre penitenciari sigui posat a disposició de la Batllia.

L’home, que pateix un trastorn mental, serà sotmès a un estudi psiquiàtric. Es tracta d’un pres que ja havia protagonitzat incidents de diversa consideració, com ara autolesionar-se i una vegada ingerint una pila. L’últim incident va ser divendres, quan va actuar agressivament contra els funcionaris.

Encara hi ha molts aspectes pendents de clarificar sobre com i de quina manera va aconseguir fugir del centre penitenciari. Sobre aquesta qüestió se centra l’informe que s’està elaborant i del qual es podrien despendre conseqüències en forma de sanció en cas que es constatin negligències en el sistema. També es revisarà la seguretat del centre, que ha quedat qüestionada a causa de la fugida.

D’altra banda, el portaveu del Govern assegurava que des dels ministeris d’Interior i Salut treballen per reforçar l’atenció als interns que pateixen malalties mentals, tot i destacar que actualment se’n fa el seguiment oportú.

TOTES LES NOTÍCIES