Els premis literaris Homilies d’Organyà, la convocatòria dels quals acaba de fer-se pública, augmenten la seva dotació global un 18%, de tal manera que passen dels 4.400 euros de l’any passat als 5.200 d’enguany. D’altra banda, s’ha avançat en el calendari el termini de presentació dels originals, que conclourà el pròxim 10 de maig. El premis es lliuraran el 2 de setembre coincidint amb la Fira del Llibre del Pirineu. L’escriptor Vicenç Llorca serà l’encarregat d’escriure i llegir l’homilia literària 2017, un dels actes centrals del certamen.

El cartell de premis Homilies d’Organyà està format per sis guardons, corresponents a diversos gèneres literaris. El de més dotació econòmica és el Pirineu de narració literària, dotat per l’Ajuntament d’Organyà amb 1.800 euros per al guanyador i 900 per al finalista. El premi Josep Grau i Colell de poesia, convocat per l’Associació Tresponts Avall i l’Ajuntament d’Organyà, està dotat amb 600 euros per al guanyador. La mateixa dotació té el Lletres de Dones de relats curts, convocat pel Consoci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell.

El premi Alt Urgell de relats curts de joves autors i el Germans Espar i Tressens de relats viscuts, tots dos convocats pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, tenen 500 euros de dotació cadascun d’ells. A més d’aquest premis amb convocatòria pública, també es lliurarà el Mn Albert Vives a la trajectòria periodística, dotat amb 300 euros per la delegació d’Òmnium Cultural a l’Alt Urgell.

Una altra de les novetats de les bases dels premis és que els originals a concurs es podran presentar de dues maneres. Una d’elles és pel procediment tradicional, consistent en la tramesa per correu postal de cinc còpies en paper. L’altra opció és fer-ho via telemàtica a través del correu electrònic. Les obres guanyadores seran editades conjuntament en un volum que es presentarà el mateix dia del lliurament dels premis.

Fira del Llibre del Pirineu

L’organització de la Fira del Llibre del Pirineu, encapçalada per l’Ajuntament d’Organyà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Llibre del Pirineu, ha avançat alguns detalls del programa d’enguany, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de setembre. Així, Vicenç Llorca, fortament vinculat a la vila d’Organyà, ha estat l’escriptor elegit per escriure i llegir l’homilia literària d’aquesta edició de la Fira. Llorca, doctor en Comunicació Social, llicenciat en Filosofia i Lletres i màster en Filologia Catalana, com a creador s’ha dedicat preferentment al conreu literari de la poesia, l’assaig i la prosa de no ficció. L’elecció com a homileta 2017 coincideix amb el 30è aniversari del seu debut literari amb el poemari La Pèrdua (Columna, 1987). Des d’aleshores ha publicat una desena més de llibres de poesia, entre els quals destaquen Cel subtil (La Magrana, 1999) i Calendari d’instints (Tres i Quatre, 2014), a més de nombroses obres d’assaig literari i de narrativa.

Una de les novetats de la Fira del Llibre del Pirineu 2017 serà la convocatòria d’una lectura col·lectiva i compartida, anomenada “Carrerada de llibres”, que tindrà lloc dissabte dia 2 de setembre a les 12 del migdia i que consistirà en una concentració de lectors a les voreres de la travessia urbana de la carretera C-14 al seu pas per Organyà. L’objectiu de l’acció serà donar visibilitat als llibres i reivindicar la lectura com a font del saber. En les properes setmanes es donaran a conèixer més detalls d’aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada