El Premi Ramon Llull té quatre obres finalistes

El dijous 26 de gener, Editorial Planeta i la Fundació Ramon Llull concediran el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2012, que en la seva 32a. edició organitza el Govern de la Generalitat de Catalunya. L’acte tindrà lloc a Barcelona. Amb una dotació econòmica de 90.000 euros per a l’obra guanyadora, el Premi Ramon Llull és el guardó més reconegut de les lletres catalanes.

Per participar a l’edició actual s’han rebut un total de 58 obres originals i inèdites, de les quals se n’han seleccionat 4:

Una àvia en bolquers Gaia (pseudònim)

El fruit del Baobab Maite Carranza

Ebre Patxet (pseudònim)

Serem breus Alicia Nes (pseudònim)

El Jurat d’aquesta XXXII edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull està format per: Sam Abrams, Laura Borràs, Leonello Brandolini (en representació d’Éditions Robert Laffont), Teresa Colom, Pere Gimferrer, Gemma Lienas i Emili Rosales, que farà de secretari amb vot.

L’obra guanyadora serà editada en català per Planeta i traduïda al castellà i al francès. En castellà la publicarà també Planeta i en francès la prestigiosa editorial Robert Laffont.

Al Premi Ramon Llull hi concorren tant obres de ficció (novel·les, narracions) com de no-ficció (assaigs, memòries, biografies, etc.) originals i inèdites. En la darrera edició de 2011, l’obra guanyadora va ser Amor i guerra, de Núria Amat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *