El  28è Premi Pica d’Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha rebut un total de 201 treballs. La xifra és sensiblement inferior a la de l’any anterior, quan es va assolir un rècord amb 247 treballs presentats, però augmenten els reportatges d’àmbit internacional, amb 39 en total. És la participació estrangera més alta en la història del certamen.

Concretament, l’organització ha rebut 11 treballs de de França, 8 d’Alemanya, 5 d’Holanda, 3 de Rússia, 2 d’Andorra, Mèxic, Bèlgica i Israel; i un de Xile, Itàlia, el Regne Unit i els Estats Units. De la resta, 137 corresponen a treballs d’àmbit estatal i 25 a mitjans locals. Un total de 18 reportatges es presenten a dues categories. En aquesta nova convocatòria hi podien optar tots els treballs periodístics que tractessin sobre qualsevol dels atractius turístics de la demarcació de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma en el període comprès entre el 19 d’octubre de 2015 i el 18 d’octubre de 2016.

Per categories, s’ha presentat 57 obres en premsa especialitzada en viatges i turisme, 34 de premsa d’informació general, 21 de ràdio, 9 de televisió, 39 de fotografia i 41 d’Internet. El Premi Pica d’Estats, que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té vuit categories i una dotació econòmica de 38.000 euros. Segons els seus organitzadors, és un certamen plenament consolidat i un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges.

El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme; ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El guardó destinat a internet (portals informatius multimèdia) té una dotació econòmica de 3.000 euros.

El jurat està format per professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa 8 al dia de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’El Matí de Catalunya Ràdio, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre. El jurat es reunirà per a la deliberació dels treballs a la ciutat de Lleida el dia 11 de febrer de 2017.

Text i foto: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada