El Premi Carles Sabater ja ha arribat a la 13a edició i continua amb la voluntat de promocionar el jove talent musical en català alhora que vol contribuir a normalitzar l’ús de la llengua en aquest àmbit. Fa dos anys, el Centre de la Cultura Catalana va arribar a un acord amb el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra que col·labora en la difusió i l’organització. En aquesta edició s’espera arribar a una participació similar a la de l’any passat, quan es van rebre 83 maquetes, la xifra més alta de totes les edicions.

El premi és obert a tots els intèrprets i a tots els estils musicals i s’hi podran presentar fins a un màxim de tres cançons, en català. Els temes musicals i la lletra de les cançons hauran d’estar lliures de tot compromís editorial i així mateix, els participants hauran d’estar lliures de tot compromís discogràfic, tenint en compte que no hagin publicat més d’un àlbum amb el nom artístic amb el qual es presenten. Participaran en el premi únicament les maquetes rebudes abans del dia 1 de juny del 2013.

El primer premi a la millor cançó en català està dotat amb 2.000 euros, i el segon, amb 1.000. A més, els guanyadors participaran en un concert a Escaldes-Engordany en el marc del festival Colors de Música. El jurat està format per l’actriu Laura Jou, el crític musical Pep Blay, l’empresari musical Lluís Sureda, el músic i compositor Jofre Bardagí, i el director de les emissores musicals del Grup Flaix a Andorra, Quim Barceló.

La darrera edició del Premi el va guanyar la Nuna, amb la cançó La Mirada i va quedar segon el grup Esferes, amb la cançó que du el mateix nom que el grup.