canturriEl mal temps ha fet impossible celebrar la inauguració de la Festa Major i la lectura del pregó a càrrec de Pere Canturri al balcó de la Casa Comuna d’Andorra la Vella. No obstant això, el Comú ha optat per traslladar l’acte a la sala Àgora de la plaça Lídia Armengol, on Pere Canturri ha insistit en el seu pregó que “al mal temps bona cara” i que han de ser “dies d’alegria i de joia” per oblidar “rancúnies” i gaudir-ne “plenament”. L’acte, presidit pel cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, que ha qualificat Pere Canturri d’un “andorrà de cap i peus, un ciutadà cabdal que ha deixat petjada”, s’ha completat amb l’actuació de les danses medievals de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella. Les activitats al Parc Central s’han hagut de retardar esperant que amaini el mal temps.

El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha recordat aquest divendres en la inauguració de la Festa Major que Pere Canturri, el pregoner d’enguany, ha viscut “un bon grapat de festes majors” i que la Festa Major d’Andorra la Vella, “també és la seva”. Minguillón ha destacat les manifestacions de les associacions culturals durant aquests quatre dies, en els quals els veïns de la parròquia, visitants i turistes poden gaudir d’un programa ben atapeït si el temps el respecta.

De moment, el primer acte s’ha hagut de traslladar a la sala Àgora de l’edifici comunal de la plaça Lídia Armengol. No ha estat impediment perquè Pere Canturri parli de “dies d’alegria i joia”. Una festa que, com ha recordat, tradicionalment invocava la protecció de Sant Esteve i que era compartida segles enllà per les famílies que venien de llocs llunyans per retrobar-se. “Els temps han canviat”, ha afegit Canturri, “han quedat enrere algunes tradicions”. No obstant això, el pregoner s’ha encarregat de detallar totes les possibilitats d’un programa que inclou festa, música, ball, i tota una oferta per “oblidar rancúnies, celebrar amb joia la Festa Major”.

“Al mal temps bona cara!, posem bona cara a aquest temps i que en gaudim tots plenament”, ha conclòs Canturri abans del ball de l’Esbart Dansaire. El cos de dansa ha ofert cinc danses medievals molt aplaudides per un públic reduït, per la situació que ha obligat a traslladar la festa. Pel que fa als esdeveniments del Parc Central, s’han hagut de retardar, amb l’esperança que el mal temps amainés. De moment el cònsol Minguillón ha fet una crida a tota la gent d’Andorra la Vella “i els que no ho són”, perquè “vinguin, s’ho passin bé i en gaudeixin”. L’objectiu final és omplir la parròquia, ha afegit el cònsol, com és habitual per aquestes dates. Minguillón ha avançat que per a “l’acte central”, el Ball del Contrapàs a la plaça del Poble aquest diumenge, s’espera ja bon temps.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada