El Prat entra a la llista dels aeroports amb més retards del món

Segons recull el web d’estadístiques aèries Flightstats, l’aeroport del Prat-Josep Tarradellas s’ha situat durant tot aquest estiu entre els quatre aeroports del món que més retards han patit. El rànquing reuneix els 50 principals aeroports del món i el barceloní en tercera posició pel que fa a retards tant al juny com al juliol. A l’agost, en canvi, va baixar a la quarta posició a causa del bloqueig de l’aeroport de Hong Kong per les protestes.

Durant el mes de juny van operar a l’aeroport del Prat un total de 15.029 vols, dels quals el 60,28% van aterrar o es van enlairar dins del temps indicat. El 39,72%, en canvi, ho va fer amb un retard de 15 minuts o més. Al juliol, dels 15.687 vols, un 59,69% van funcionar a l’hora programada i un 40% amb retards. Per últim, a l’agost es van operar 15.537 vols, dels quals un 64,46% ho van fer dins del temps marcat i un 35,54% amb retards.

D’altra banda, Sao Paulo i Tòquio lideren el rànquing dels 50 millors aeroports del món quant a puntualitat. Tant al juny com al juliol Tòquio va ser el més puntual, amb fins a un 91% del vols en temps, seguit del de Sao Paulo amb entre un 86% i un 89% dels vols amb puntualitat.

TOTES LES NOTÍCIES