La portaveu d’Educació del Grup Popular a Les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha denunciat l’aprovació pel ple del Consell de divendres passat d’un conveni entre la Comunitat Valenciana i el Principat d’Andorra per al reconeixement de diplomes i certificats de coneixements lingüístics, perquè “en realitat només serveix perquè més d’un alt càrrec es faci un viatge a Andorra, perquè allà, on es parla català, no se’ns ha perdut res”.

Segons informa 20minutos, Gascó ha considerat que el conveni busca “deixar totalment bandejat al valencià, i imposar el català”. Per a la portaveu popular, “el que pot semblar un tema menor com és un simple conveni és un exemple del que ha vingut fent el Consell en aquesta legislatura: seguir el mateix full de ruta que va seguir l’independentisme a Catalunya i abusar del lloc “.

La diputada popular ha considerat que “el Botànic ha aprovat mesures en els últims plens del Consell per catalanitzar la Comunitat, deixant ben lligat el control lingüístic i imposar el català sobre el valencià”. “La setmana anterior es va aprovar la ‘xarxa d’espais lingüístics”. Estem davant de nous avenços en el full de ruta dels nacionalistes de Compromís per catalanitzar la llengua valenciana. Per tal de legislatura volen deixar ben lligats tots els fils relatius a aspectes lingüístics per deixar totalment bandejat al valencià, i imposar el català “, ha manifestat.

Per a la portaveu popular,” el que pot semblar un tema menor com és un simple conveni és un exemple del que ha vingut fent el Consell en aquesta legislatura: seguir el mateix full de ruta que va seguir l’independentisme a Catalunya i abusar del lloc, perquè aquest conveni en realitat només serveix perquè més d’un alt càrrec es faci un viatge a Andorra, perquè allà, on es parla català, no se’ns ha perdut res”.

Text 20minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada