El pont de Setmana Santa tanca amb un 10 i un 15% menys d’ocupació als hotels respecte l’any anterior

El pont de Setmana Santa ha estat molt variat en quant a xifres d’ocupació hotelera. Els dies amb major afluència han estat aquest divendres Sant i dissabte, que s’ha registrat una ocupació d’entre el 50 i el 70% a tot el país en general. Mentre que aquest dijous Sant i aquest diumenge és quan s’ha registrat una ocupació més baixa, sense superar el 50%. Aquestes xifres representen que respecte el pont de Pasqua de l’any passat hi ha hagut entre un 10i un 15% menys d’ocupació als hotels. La climatologia i la crisi podrien ser-ne algunes de les causes. El portaveu de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Joan Antoni Azurmendi, ha reconegut a l’ANA que ‘tota la temporada ha estat fluixa encara que hem aguantat els caps de setmana’. La previsió de cara als propers mesos és pessimista ja que ‘d’aquí a l’agost ve una llarga travessia del desert’ ha admès perquè la temporada d’esquí s’acaba el 15 d’abril i el país no té un producte concret per oferir durant la primavera. En canvi, des de la Federació d’Associacions i Comerciants d’Andorra (FACA) s’ha considerat que aquest pont ha estat millor que el de l’any anterior perquè Pasqua ha caigut a principis de mes, fet que ha afavorit les compres.

El portaveu de la Unió Hotelra d’Andorra, Joan Antoni Azurmendi, ha explicat que divendres Sant i dissabte han estat els dies del pont de Pasqua amb una ocupació més elevada, entre el 50 i el 70% a tot el territori. Hi ha hagut molta varietat, alguns establiments han arribat a omplir mentre que d’altres no han passat del 50%. Mentre que el dijous Sant i aquest diumenge han estat els dies més fluixos, l’ocupació no ha superat el 50%.

A més, Azurmendi ha admès que respecte l’any passat l’ocupació hotelera durant el pont d’aquesta Setmana Santa ha caigut entre un 10 i un 15%. La crisi i les inclemències del temps en podrien ser algunes de les causes.

D’altra banda, alguns hotelers s’han vist obligats a reduir preus en veure que no entraven reserves, fet que ha afavorit l’ocupació a última hora. ‘En moments tan delicats com els actuals el preu té molta importància a l’hora de fer una reserva’, ha indicat Azurmendi.

En canvi, des de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA) consideren que aquest pont de Setmana Santa ha estat millor que el de l’any anterior perquè les vacances han caigut a principis de mes d’abril i no al final com va passar fa un any, fet que segons un dels membres de l’entitat, Marc Pariente, ha afavorit les compres.

Temporada d’hivern fluixa

El portaveu de l’UHA ha admès que la temporada d’hivern en general ha estat ‘fluixa’ i ‘per sota de les expectatives’. Azurmendi ha afirmat que l’inici va ser molt dolent per la falta de neu. Pel pont de la Puríssima les parròquies altes ‘van patir molt’ ha assegurat Joan Antoni Azurmendi, mentre que les parròquies centrals es van anar defensant.

De fet, la por per si nevava o no ha estat el maldecap durant tota la temporada i també ha suposat un problema, segons el portaveu de l’UHA, el fet de tenir bonança climatològica. ‘La gent creia que al fer bon temps no hi havia bona neu quan, en realitat, hi ha hagut llocs que durant tota la temporada hi ha hagut una neu excepcional’, ha assegurat. Fet que ha provocat que vingués menys turisme del que s’esperava. Malgrat tot, Azurmendi ha admès que han estat els caps de setmana quan han pogut aguantar millor.

Amb tot, aquesta ha estat una temporada més curta que l’anterior i des de l’UHA es tenia dipositada la confiança en el final que s’esperava que seria fort però, el portaveu de l’entitat ha reconegut que no ha estat així.

Temporada d’estiu pèssima

Les previsions de cara als propers mesos no semblen millorar. Joan Antoni Azurmendi ha reconegut que veuen el futur ‘fosc’, ja que ‘la situació en la que estem preocupa al sector’. A partir del 15 d’abril les estacions d’esquí tanquen les portes i des de mitjans d’aquest mes i fins l’agost ‘ens espera una llarga travessia del desert’, ha afirmat el portaveu de l’UHA. Així doncs, ha qualificat els propers mesos de ‘complicats i difícils’ perquè el turisme es redueix considerablement i a més, ha destacat que a Andorra no hi ha un producte concret per vendre durant la primavera. Malgrat tot, Azurmendi espera salvar mínimament els mesos que vénen amb els grups de visitants que arriben de centre Europa com Bèlgica, Holanda o l’Estat Espanyol, entre d’altres.

3 comentaris

  1. Un 15% menys que l’any anterior? No era aquest govern que havia d’arreglar tot això i fer-nos sortir de la crisi? Tot això és culpa de la gent que pot votar a Andorra (una minoria per cert), tots vosaltres que heu decidit per la resta i ho heu fet malament. Fa poc vaig tenir que marxar d’un país que ja no em volia i que mai m’ha tractat com un dels seus, malgrat jo me’l havia estimat. Però ja us ho fareu us quedareu vosaltres i les vostres families amb la misèria. Quina pena, carregar-se un país amb 20 anys. Quan ho veig des de fora, sembla una gran casa de nous rics que han estirat més el braç que la màniga, i que mai han sabut mantenir-se en el lloc que els pertoca.

  2. Ana, que los de los comerciantes son unos lumbreras que saben perfectamente lo que hacen… “putear al personal”. Para mi que quien lleva el tinglado son becarios porque no entiendo algunas medidas como esta que comentas. No se vende? No viene gente? abramos mas tiempo a ver si se llegan a pasar por la calle para decir, “mira me dejado la ultima botella de ron para hacer el botellon en el hotel.”

    Ver para creer, cuando se dice que se curran los domingos y encima con estos horarios incluso los españoles dicen, estais enfermos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *