Albert Llovera-Charly Gotlib-Jaromir Martinec (Tatra Jamail T163) després de superar dues jornades d’un nivell físic i sobretot mental molt gran, es van retrobar amb la normalitat i van superar sense massa problemes una penúltima etapa (la 12a), que els deixa a les portes del podi final de Rosario.Van arribar a Vila Carlos Paz després de cobrir un enllaç de 600 km per asfalt i una cronometrada de 267 km.

Per cobrir l’especial, Llovera i els seus companys van emprar un temps de 3h52’56”, un registre que supera en una mica més de mitja hora 38’45”) l’empleat per l’equip guanyador, el Man 510 pilotat pels belgues Versluis i Pronk, i l’alemany Klein.

DeRooy-Torrellardona-Rodesald (Iveco) segueixen líders de la categoria, mentre que Llovera-Gotlib-Martinec, amb tota probabilitat mantindran la 34a posició en la que van començar la jornada. Les diferències en aquesta 12a etapa han estat mínimes.

Ara mateix i després de l’esforç realitzat poc importen les diferències, l’objectiu és arribar a Rosario: “La veritat és que sí. El ritme ha estat bé i la prova és que una jornada més hem guanyat posicions respecte a la posició de sortida. De tota manera el cansament es nota molt tant en el nostre físic com en la mecànica. Estem a prop però cal mantenir la concentració en una última etapa en la qual segur que algun parany trobarem”. Llovera recordava amb emoció el final de l’etapa anterior, quan després de dos dies sense descansar van entrar en el vivac de San Juan: “Ens estava esperant tot l’equip i membres d’uns altres que estaven a prop i ens van aplaudir de manera sincera. Sens dubte el Bonver Dakar Project és un gran equip, amb gent molt currante que t’escolta i t’ajuda en tot el que està a la seva mà”.

Com bé comentava Albert, durant aquest penúltim dia del Dakar 2016 també van protagonitzar una bona remuntada. Van sortir des de la 32a posició i van arribar a situar-se en la 25a plaça en el WP5 just a 45’ del final de l’etapa. Aquesta vegada no hi va haver cap contratemps a la recta final de l’etapa i van creuar la línia d’arribada en la 26a posició a escassos 18’ d’entrar en el TOP20 del dia.

Així doncs, l’arribada a Villa Carlos Paz va ser tranquil·la i amb temps per recuperar les forces justes per disputar i/o gaudir d’una 13a etapa que acostuma a ser molt tibant, per les ganes d’arribar.

Entre Villa Carlos Paz i Rosario els pilots de totes les categories hauran de completar els últims 699 kms del Dakar 2016. Una especial cronometrada curta (180 km) a l’inici de l’etapa i després un llarg enllaç de gairebé 450 km fins a Rosario. Com dèiem una etapa per gaudir-la però sense relaxar-se massa. El podi de Rosario és el final desitjat per tots.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada