google

Sovint, gràcies a l’important accés com a usuaris que tenim dels productes de Google, pensem que en la major empresa de la xarxa, tot és gratuït. Lluny de la realitat, les empreses no poden fer servir els productes que ofereix la companyia per a fins comercials. D’aquesta manera, si no volen pagar Google, han de llaurar els seus propis programes de mapeig o de missatgeria.

Recentment, però, la pròpia empresa líder en recerques mundials, ha anunciat que aquesta màxima tindrà una excepció. Mitjançant Skybox, la signatura de captures d’imatges satèl·lits d’alta qualitat recentment adquirida pel gegant de les NNTT, la transnacional americana ha anunciat que cedirà (regalarà) captures de satèl·lit a organitzacions sense ànim de lucre.

L’objectiu d’aquest moviment és evidentment donar publicitat a un producte al que de moment només uns pocs usuaris de Google tenen accés. De tota manera, pot ser de gran ajuda per a les organitzacions sense ànim de lucre, moltes de les quals són entitats socials.

Certes organitzacions no governamentals que treballen en territoris on hi ha guerra o fam podrien així controlar on es troben concentracions de població per fer més eficient la seva ajuda o, en un altre cas, entitats de tipus ecologista podrien visualitzar aquells llocs en els quals una catàstrofe mediambiental ha fet més efecte.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada