El POCTEFA obre una segona convocatòria per finançar projectes per valor de 71,2 milions d’euros

poctefaEl  programa europeu de cooperació territorial entre França, Espanya i Andorra (POCTEFA) del període 2014-2020 ha publicat la segona convocatòria per presentar projectes que puguin optar a ajuts per valor de 71,2 milions d’euros. Es tracta del 40% de la dotació total del fons FEDER de què disposa el programa, que ja va tenir una primera convocatòria l’any passat amb el mateix import, del qual es van beneficiar 58 projectes, 10 dels quals relacionats amb Andorra. Els projectes que es presentin han d’estar relacionats amb els eixos prioritaris del programa, que són innovació i competitivitat; canvi climàtic i prevenció de riscos; ús sostenible dels recursos locals; mobilitat de béns i persones; i inclusió social en els territoris.

El programa de cooperació transfronterera POCTEFA 2014-2016, que compta amb un pressupost global de 189 milions d’euros, ha obert una segona convocatòria per finançar projectes amb una dotació de 71,2 milions d’euros. La decisió es va fer pública el passat 10 de novembre durant el consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus, l’entitat que gestiona el programa, celebrat a Bordeus. La convocatòria consta de dues fases: la primera implica la presentació d’una candidatura simplificada i la data límit per a la seva presentació és el 13 de desembre, mentre que la llista de projectes que passin a la segona fase, que hauran de presentar la candidatura completa, es publicaran l’abril del 2017.

L’any passat, gràcies a aquest programa, un total de 10 projectes amb participació andorrana es van beneficiar del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) per un valor de 9,2 milions d’euros, que van servir per subvencionar el 65% de l’import total de cada iniciativa. Entre els programes acceptats hi havia les actuacions per prevenir el risc d’allaus en l’accés a França, la creació d’una xarxa de subministrament d’hidrogen per a vehicles o la creació d’una xarxa d’espais naturals protegits del Pirineu, entre d’altres.

Text: ANA