El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, aprovarà aquest vespre (19.00 hores) -amb tota probabilitat- una moció presentada conjuntament pels grups municipals Junts per La Seu i ERC (que conformen l’equip de govern) per instar al President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que revoqui l’ordre de protecció permanent i presencial, per part dels Mossos d’Esquadra, de les seus judicials a Catalunya, denominat ‘dispositiu Toga’.

La moció que proposen al ple els dos grups municipals del govern municipal de la Seu d’Urgell remarca que el dispositiu “Toga” obliga al Cos de Mossos d’Esquadra (CME) a una vigilància policial presencial i permanent de les seus judicials de les Audiències Provincials i dels 49 partits judicials de Catalunya. Una patrulla està destinada a vigilar el jutjat que se li ha adscrit, i només la poden abandonar davant d’un incident de seguretat greu, i tot i així amb autorització expressa dels comandaments.

L’ordre dictada pel TSJC és d’obligat compliment per part dels Mossos d’Esquadra, que han d’actuar com a policia judicial i no deixa marge d’actuació a la Conselleria d’Interior. Al respecte, la moció de Junts per La Seu i ERC demana al TSJC que alliberi al Cos dels Mossos d’Esquadra d’aquesta protecció estàtica d’edificis per tal de poder-se dedicar a allò que és essencial del servei públic essencial: recuperar el seu normal funcionament, i dedicar-se a les tasques de la prevenció i la seguretat ciutadana.

En el text d’aquesta moció també es reconeix l’esforç que està realitzant el cos dels Mossos d’Esquadra en tot moment per a garantir la seguretat ciutadana, tot i haver de complir amb aquesta ordre judicial.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada