El ple de la Seu, a favor de mantenir TV3 al Pirineu

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha debatut aquest dilluns dues mocions a favor de TV3, una de CiU i ERC i l’altra del PSC-Progrés i ICV. Finalment, el text aprovat ha estat el promogut per l’equip de govern urgellenc, que defensa que es mantingui la cobertura informativa de TV3 al Pirineu, més enllà de qüestions laborals. Aquesta moció es desmarcava de l’altre text, que sol.licitava rotundament que es fes enrere en la decisió d’eliminar les corresponsalies pirinenques.

L’alcalde Albert Batalla va defensar la proposta de CiU i ERC “entenent i donant suport als professionals acomiadats” però prioritzant la necessitat de cobrir informativament el territori. Així, va anunciar que la direcció de Televisió de Catalunya ha fet arribar el compromís de traslladar a la Seu dues persones de la plantilla de TV3, que comptaran amb un despatx propi cedit per l’Ajuntament urgellenc. “Comprovem que existeix la voluntat de continuar fent el seguiment de les notícies d’aquí de forma àmplia, fins i tot amb delegació pròpia, tot plegat fins que no se solucioni a través dels tribunals la qüestió contractual amb l’actual equip de treballadors”, indicava Batalla.

La moció de CiU i ERC va comptar amb l’abstenció del PSC-Progrés i el PP. Progrés va considerar que l’opció d’abstenir-se demostra una posició crítica “perquè el text només rebutja les retallades però no demana la suspensió de la mesura”. Ordeig lamentava que la reestructuració de la despesa i del personal “farà que la qualitat informativa del Pirineu se’n ressenteixi”. A més, es mostrava escèptic en relació amb l’anunci de Batalla sobre la creació de la delegació de TV3 a la Seu. “Això és fer volar coloms, perquè no hi ha cap comunicació oficial, només l’evidència d’un canvi de model que no s’hauria d’haver fet quan funcionava perfectament el sistema actual”, asseverava.

En el mateix sentit es posicionava el portaveu d’ICV, Antoni Viñals, que reivindicava “concreció” a l’equip de govern i evitar “fantasies sobre despatxos, instal.lacions i treballadors de TV3 a la zona”. Viñals opina que s’està improvisant sobre la marxa en relació amb la informació al Pirineu i que caldria haver evitar “partidismes” en una qüestió tant important per al territori.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Pere Millàs, va optar per l’abstenció perquè considera que l’Ajuntament de la Seu no és qui per decidir què ha de fer la televisió pública de Catalunya. Així mateix, va instar el consistori a defensar els interessos “de tots”, sense “centrar-se en ningú”.

TOTES LES NOTÍCIES