platan

El plàtan, producte amb denominació d’origen Canarias, és un aliment que representa un complement energètic de primer ordre. Conté vitamines i minerals i està desprovist de greixos, fet que fa que l’aportació calòrica, al contrari del que se sol pensar, no sigui tan alta i estigui al voltant de les 80 calories als 100 grams.
A més a més, per l’alt contingut en fibra i en hidrats de carboni, el plàtan es caracteritza pel seu efecte saciant. La fibra és un element bàsic en la regulació del trànsit intestinal; mentre que els hidrats continguts en el plàtan, la majoria de lenta assimilació resulta eficient per tenir valors equlibrats en el perfil glucèmic, retardant l’absorció de sucre. Els mateixos hidrats de carboni complexos ajuden també a la millora del trànsit intestinal
Pel seu contingut important en potassi, el plàtan també esdevé un aliment clau en les persones amb alta activitat física, com els nens i esportistes. Cal recordar que el potassi és un mineral directament relacionat amb l’activitat muscular. Pel que fa a les vitamines, és especialment rellevant l’aportació de Vitamina A i de Vitamina B6, aquesta última relacionada amb el creixement; mentre que la Vitamina A, en forma de retinol, és necessari per al bon manteniment de la pell.
L’àcid fòlic, imprescindible en la maduració i protecció de la mèdul·la òssia, és un altre dels components del plàtan. Recordem que l’àcid fòlic és un complement que sovint es recomana a les dones embarassades.
De tot plegat es pot despendre que el plàtan és una fruita ideal i molt nutritiva, amb 0 greixos, poques calories i molt energètica.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada