El plaer de viatjar sense nens

La idea de llocs de vacances només per a adults no para de créixer. Va néixer al Carib però s’estén per tot el món, tant en hotels de platja com de ciutat, tant en avions i trens com en creuers. A Espanya hi ha ja més d’un 8% d’establiments que no admeten nens. En alguns casos s’especifica no només que siguin adults, sinó que siguin parella. També estan creixent cada vegada més els llocs gay friendly i les propostes per a adults que viatgen sols.

Nens cada vegada pitjor educats, adults menys tolerants, població envellida, parelles romàntiques que volen viure un somni allunyat de la quotidianitat, segmentació de negoci, discriminació … són moltes les variables en joc. Sigui com sigui, l’etiqueta “Adults only” cada vegada penja de més llocs. Aquestes són les millors propostes on els nens es queden a casa.

Vols sense nens
Encara no són una realitat, però arribaran aviat. Més de la meitat (54%) dels usuaris de línies aèries s’aproven els vols sense nens, segons una enquesta del cercador www.jetcost.es. De moment algunes companyies ja han creat les anomenades Quiet Zone, en què per un petit suplement, és clar, es té la seguretat que no hi haurà nens a prop. Ho han començat, amb èxit, tres línies asiàtiques: Malaysia Airlines, AirAsia X i Scoot. Se solen reservar les primeres files, després de la classe Business, amb garantia que no hi haurà nens. Altres companyies aposten per ajudar a distreure’ls. La més innovadora en el seu enfocament, Etihad Airways, d’Emirats Àrabs, que acaba de llançar un servei de nannies a bord que ajuden els pares a relaxar, distreure, dormir i donar de menjar als més petits. El silenci és un extra més, com el sopar, les pel·lícules o l’equipatge. Sobre els passatgers que ronquen, la parella que discuteix o el grup de joves que celebren un comiat de solter de moment, no hi ha res pensat.

Dormir en un museu, només majors de 21 anys
Sembla una extravagància que un museu d’història natural, un tema que solen estimar els nens, organitzi nits per a adults, en concret majors de 21 anys. Però això és el que proposa el Museu Americà d’Història Natural de Nova York certs dies amb les seves festes de pijames per a adults. Més de 12 hores, entre les 18:30 pm i les 09:00 am, que comencen amb una recepció amb xampany i música en viu. Entre copa i copa, pots llançar-te a descobrir la grandesa dels elefants al hall de Mamífers d’Àfrica, posar a prova el teu valor al veure’t cara a cara amb un esquelet de 65 milions d’anys d’un Tyrannosaurus Rex, gaudir d’un sopar amb vi i cervesa i acabar dormint sota una balena blava de 28 metres. La nit és original, però no sortirà barata: 330 euros per persona.

Només adults, només parelles
Segons ha pogut comprovar el cercador d’hotels hotelscan.com, la primera cadena hotelera que va introduir el concepte “adults only” va ser Sandals, en els seus hotels del Carib. També va ser la que va incloure una fórmula “tot inclòs” realment excepcional i il·limitada, per un bon preu, uns 500 euros l’habitació doble. Va afegir un requisit més: només parelles. El fet que els clients no portin nens no impedeix els grups bulliciosos de joves en viatge de fi de curs, així que també fora. Actualment un pot trobar tot tipus de luxes per gaudir en parella: piscines privades, sopars romàntics a la llum de les espelmes a la platja, massatges sensuals per a dos, atenció personalitzada amb majordom i incloc ‘illes privades!

Trens en silenci … sense nens
Altres mitjans de transport, com el tren, comencen a aplicar aquestes mesures. Renfe (www.renfe.com/viajeros/info/CocheenSilencio.html) va posar en marxa el 2014 el nou vagó silenciós de l’AVE, que no admet a menors de 14 anys ni es permet parlar per telèfon mòbil. Els ‘cotxes en silenci’ de l’AVE compten amb una il·luminació tènue i no tenen megafonia, i els seus passatgers han de parlar en un to baix i “no establir converses duradores”. Renfe pretén oferir una nova forma de viatjar que, assegura, és cada vegada més demandada per viatgers que busquen aprofitar el temps dels seus trajectes en tren per descansar o treballar. Els bitllets per viatjar en silenci es poden adquirir a través del web de Renfe al mateix preu que una plaça tradicional en classe turista. Estan identificats amb el símbol d’un altaveu ratllat i la seva compra implica que el viatger es compromet a respectar el descans de la resta de passatgers del vagó. En altres països, com el Regne Unit, també existeixen les “cabines calma” per als passatgers de classe executiva que no volen barrejar-se amb els nens.

Casaments només per a adults … fins i tot els convidats
És clar que els protagonistes d’un casament són adults, però cada dia és més freqüent rebre invitacions de familiars o amics que inclouen una breu frase (en mida de lletra petita, és clar) que indica que l’esdeveniment és només per a adults. Naturalment, la majoria de la gent amb fills rebutja aquest tipus d’imposicions, fins i tot pot forçar que es rebutgi la invitació, però evidentment cada parella és molt propietària de celebrar el seu casament com vulgui sense que els nens s’adormin en braços dels seus pares, o corrin per les taules o veure’s forçats a aguantar fins que acabi el ball a les tantes de la matinada …

Adults i solidaris
2017 ha estat l’any del Turisme Sostenible, una forma de turisme que està compromès amb el medi ambient i la cultura autòctona, intentant produir el menor impacte possible sobre ells, alhora que contribueix a generar ingressos i / o ocupació per a la població local . És una forma de viatjar basada en el respecte dels viatgers cap a les persones i llocs que es visiten mitjançant un acostament més profund a la realitat del país i un intercanvi intercultural positiu entre ambdues parts. Es pretén aconseguir un impacte positiu tant en les comunitats que es visiten com en el propi viatger. Empreses com Construye Mundo (www.construyemundo.org) organitza viatges a diferents destinacions amb aquest propòsit, unes vacances per a adults solidaris.

Vacances eròtiques en parella … o en trio
Per a parelles valentes hi ha també fórmules atrevides. Què tal passejar-se com Adam i Eva en un resort de luxe, deslligant fantasies pròpies i alienes, obrir la porta a experiències swingers, compartir habitació i més coses tres persones del mateix o diferent sexe …? El resort precursor de fa més de 30 anys en aquest tipus de vacances va ser Hedonism (www.hedonism.com) a Negril (Jamaica), que ofereix la mateixa diversió que un resort tradicional -activitats esportives, bona gastronomia, spa, animació nocturna .. . – però aquí la roba és opcional i les activitats nocturnes són diferents: nits fetitxe, llenceria, orgia romana … També proposa un “quarto de jocs” obert a la imaginació. Hi ha preus especials per a tres persones a la mateixa habitació (dos del mateix sexe i una de diferent), per a tres o quatre noies, etc.

Hotels només adults a Espanya
En un dels països més turístics del món no podia trigar en arribar la moda “només adults” als hotels. A hotelscan.com un podrà trobar algunes cadenes que s’han especialitzat, com Vanity Hotels amb tres hotels a Mallorca i Menorca i molts més hotels en les destinacions més populars, per exemple a Tenerife hi ha H-10 Big Sud, Iberostar Grand Hotel el Mirador , Stil Els Gegants, Hotel Arenas del Mar, H-10 Gran Tinerfe i Iberostar Grand Hotel Salomé. També els operadors turístics i grans cadenes d’agències de viatges tenen una gamma especial només per a adults, com Viajes El Corte Inglés (www.viajeselcorteingles.es/hoteles/cat/solo-adultos) que només a Espanya proposa fins a 130 establiments.

També creuers per a adults … fins a Disney
Alguna cosa està canviant quan fins els Creuers Disney han reservat en els seus vaixells algunes zones exclusivament per a adults. De fet, amb l’excepció de l’embarcament, les passejades a terra i el desembarcament, es pot fer un creuer amb Disney Cruises sense que hi hagi nens corrent al teu voltant durant tota la travessia. A la web amb el cercador de creuers més ràpid del món www.aquotic.com els adults podran comprovar com les grans companyies de creuers com Costa Cruceros, Norwegian Cruise Line, o MSC Cruceros proposen travessies només per a adults o espais exclusius en els seus vaixells sense nens. El to eròtic també ha arribat a les vacances al mar. Així la companyia mexicana Original Group està preparant per a l’any que ve el Desire Cruise (www.desire-experience.com/cruises/mediterranean-cruise/itinerary) el primer creuer sexual, on anar vestits és una opció en molts dels seus espais. Sortirà de Niça amb destinació a Barcelona el setembre de 2019, realitzant parades a Palma de Mallorca, Eivissa i València.

Vacances per a adults … solitaris
És una realitat que hi ha centenars de milers de persones que viuen soles per elecció o per necessitat, però que els ve de gust anar-se’n de vacances amb altres persones com ells, cosa que també té els seus avantatges: independència, més llibertat per triar o modificar l’itinerari i l’oportunitat de conèixer gent i fer noves amistats. Les possibilitats per a ells són enormes i no només per a les vacances, també per escapades de cap de setmana, trobades a la ciutat, sopars en grup … El Club Impar (www.revistaimpar.com) porta una dècada oferint als seus socis, amb edats d’entre 30 i 60 anys, sopars, sortides culturals, festes o assessoria jurídica i psicològica; Solters de Viatge (www.solterosdeviaje.com), una de les primeres agències dedicades als turistes sense parella organitza amb èxit viatges i creuers exclusius per a singles. Pel single LGBT, cada vegada més present en les campanyes de promoció d’oficines de turisme i empreses del sector, hi ha portals com Gai and Pride (www.gayandpride.com) o Gais Living (www.gaysliving.com) amb tota classe de viatges i activitats.

 

TOTES LES NOTÍCIES