El PLA reitera en una reunió amb Càritas que cal més celeritat a l’hora d’atorgar ajuts socials

El Partit Liberal d’Andorra ha dut a terme una trobada amb la Càritas Andorranes per tal d’aprofundir en la situació actual dels col·lectius del país amb més dificultats. Després de la reunió, el PLA ha fet públic el següent comunicat, que reproduïm de manera íntegra:

La reunió a petició del partit, ha tingut lloc aquest matí a les 10.30 hores al local de Càritas Andorrana, entre el President de la institució Sr. Agustí Font acompanyat de la coordinadora de Caritas, la Sra. Xiqui Bruna, i per part del Partit Liberal han assistit el seu president Sr. Jordi Gallardo i el Secretari d’Organització Sr. Maanan Aouraghe. La trobada ha servit per analitzar el moment complicat en que es troben algunes famílies i persones al país, centrant-se en tres temes principalment;

1. Valoració del Diagnòstic Social de Càritas Andorrana i evolució de la situació de precarietat des del darrer estudi de l’any 2010

2. Principals necessitats de les persones amb dificultats, a curt i mig termini

3. Recursos de la Institució

4. Posicionament del Partit Liberal respecte al model actual d’ajuts socials

El Partit Liberal ha aprofitat la reunió per felicitar a Càritas Andorrana i als seus membres, per la gran contribució social que fa la institució i els seus voluntaris al país. Un paper segons el President del PLA; “Malauradament imprescindible en un context com l’actual, ja que el que ens agradaria és que Càritas Andorrana tingués la mínima feina possible, ja que això seria sinònim que hi ha poques persones amb necessitats urgents al país”.

El President del partit i el Secretari d’Organització han volgut conèixer quines són les previsions de la institució respecte a la tendència creixent de persones amb dificultats o risc d’exclusió social a Andorra. Des de Càritas Andorrana, s’ha informat que la seva preocupació no resideix tant en l’augment en el nombre d’usuaris que s’adrecen a la seva institució, sinó en el canvi del perfil de la situació de les persones a qui ajuden. Així doncs la coordinadora de la institució andorrana, Sra. Bruna, ha explicat que: “els perfils que ara tractem són multiproblemàtics, fet que dificulta encara més la nostra tasca pel fet que requereixen més temps i més recursos”. La institució tracta cada dia més persones amb necessitats que van des de la manca d’alimentació, fins a la necessitat de tractaments mèdics.

En aquest sentit el President de Càritas, ha explicat que “el temps social de pas de les persones que s’adrecen a Càritas s’ha allargat producte que una mateixa persona presenta vàries necessitats bàsiques a cobrir”

Amb tot , el Sr. Font ha volgut destacar l’elevat grau de solidaritat de la societat andorrana, tant de les persones com de les empreses, que fan possible que Càritas arribi a un alt nombre de persones mitjançant els seus programes.

Des del Partit Liberal s’ha mostrat especialment interès en conèixer les principals necessitats de les persones que s’adrecen a Carites, quins són els programes amb més demanda,així com les necessitats de la pròpia institució per poder continuar amb la seva activitat tant important.

Finalment el PLA ha volgut manifestar la seva preocupació a Càritas, ja que si bé s’estan fent esforços per treballar conjuntament entre tots els actors públics i privats que han de donar resposta a les persones amb dificultats, és necessàri en opinió dels liberals: “una major celeritat per part del Govern en la resposta a la demanda dels ajuts de les persones en situació de dificultat”. Aquesta preocupació ha estat compartida per part de Càritas. Així doncs des del Partit Liberal també s’ha aprofitat la trobada per explicar algunes de les accions que s’han dut a terme per part de la formació política per intentar aconseguir un canvi de model tant del Servei d’Ocupació,avui dia desfasat amb la realitat del país, i un canvi en els processos i terminis del sistema d’ajuts, per tal de que respongui de manera més realista i eficient a les necessitats de les persones en situació de recursos limitats.

(Foto: PLA)

 

1 comentari

  1. Un brindis al sol.
    Ja en vam tenir prou de lliberals i de xanxullos
    Nunca mais

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES