ongEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el Pla Rector de la Cooperació que recull els criteris que han de seguir les entitats cíviques d’Andorra i altres actors que presentin projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament. El pressupost per fer front a aquestes subvencions és de 250.000 euros, el mateix que l’any passat segons ha indicat el ministre portaveu, Jordi Cinca. Cinca ha recordat que aquesta decisió “permet iniciar el procediment per a l’atorgament de subvencions a ONG que puguin aspirar a aquests ajuts” i puguin posar en marxa programes de cooperació i desenvolupament. 

D’una banda, es preveuen subvencions de fins a 40.000 euros i d’altres de pressupost reduït de fins a 7.500 euros, així com ajudes de fins a 3.000 euros per a projectes d’educació per al desenvolupament o sensibilització.

S’estableixen quatre prioritats sectorials: la protecció de les persones vulnerables, sobretot infants i dones, però també persones amb discapacitat i altres col·lectius; protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic; aigua en tots els seus vessants i sensibilització de la població andorrana i educació per al desenvolupament.

Geogràficament es mantenen els tres grups de prioritat. El primer inclou països com Burkina Faso, Camerun, Etiòpia, Gabon, Madagascar, Mali i República Centre Africana, Cambodja, Filipines, Colòmbia, Haití, República Dominicana, Bòsnia i Hercegovina i Kosovo. El segon té països com Cap Verd, Marroc, Moçambic, Níger, República Democràtica del Congo, Uganda, Ruanda, Benín, Burundi, Comores, Guinea, Guinea Bissau, Togo, Txad, Afganistan, Kirguizistan, Nepal, Bolívia, El Salvador, Guatemala, Nicaragua i Moldàvia. I el tercer comprèn altres països que formen part de les cimeres iberoamericanes, de l’Organització Internacional de la Francofonia o que es troben en vies de desenvolupament segons el PNUD o el Banc Mundial. 

Les entitats poden presentar un màxim de dos projectes però només un d’ells pot ser en resposta a la convocatòria publicada al BOPA. Com ha recordat el ministre, es manté un procés simplificat per a la presentació de sol·licituds de subvencions de menys de 7.500 euros “per fer menys farragosa la demanda d’informació” i s’incorpora un guió de presentació de subvenció per a les demandes d’ajuda per a projectes d’educació per al desenvolupament o sensibilització de fins a 3.000 euros.

Així mateix, el sistema d’avaluació i atorgament de subvencions també serà igual que l’any passat. Les sol·licituds de subvenció es podran presentar abans del proper 30 d’abril.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada