El Partit Liberal d’Andorra ha celebrat, aquest dijous al vespre, un congrés en què han presentat la seva nova marca Liberals progressistes d’Andorra i han debatut sobre el model fiscal que volen per al país. Tal com ha explicat el secretari general del partit, Ferran Costa, consideren que ‘en aquest context un IRPF no toca’ perquè perjudicaria l’economia del país. A més, ha opinat que si s’ha d’aplicar aquesta imposició per poder signar convenis de no doble imposició amb Espanya i França ‘ens hem de plantejar si compensa el que suposa un IRPF a Andorra’.

La ponència del secretari general del PLA, Ferran Costa, en el congrés d’aquest dijous, tal com ha explicat ell minuts abans de l’esdeveniment, s’ha centrat en el model fiscal que defensen per al país. El posicionament del PLA és clar des de fa mesos en contra d’aquest impost, i Costa ha defensat que l’IRPF ‘perjudicaria l’economia del país’ i que per tant ‘cal estudiar les figures impositives que cal aplicar’.

En aquest sentit, Costa ha apuntat que ‘no han de ser tercers o convenis amb altres països els que determinin el que hem d’aplicar al nostre país’. Ha indicat que ‘un IRPF és molt complex’ i que si s’ha d’aplicar perquè se signin acords de no doble imposició amb altres països ‘hem d’analitzar les condicions i veure si realment ens interessa’.

En aquesta mateixa línia, ha apuntat que no aplicar un IRPF no tindria perquè significar no tenir convenis de no doble imposició, i ha assenyalat que ‘potser seria més interessant establir convenis amb altres països que poden oferir més a Andorra i que no posin condicions inassumibles com les que proposa França’.

A banda de la ponència fiscal, en el congrés d’aquest dijous s’ha presentat la nova marca del partit, Liberals progressistes d’Andorra. Tal com ha explicat la secretària de relacions internacionals, Judith Pallarès, aquesta nova marca reforça el model liberal ‘que és en el que creiem fermament i pel que vam voler mantenir aquest partit’. A més, però, integra la paraula ‘progressista’ perquè ‘creiem en el progrés econòmic que és la base del progrés social’ i que consideren ‘la raó del partit’.

Aquesta nova marca no canvia el nom del partit de moment, sinó que és l’identificatiu i es farà servir també en el seu nou portal web www.liberals.ad.

Pallarès ha anunciat que també han reservat dominis web com www.liberals2015.ad perquè les eleccions del 2015 són el seu proper objectiu. Per a aquestes preveuen poder presentar una candidatura sols, però Pallarès reconeix que ‘no sé com serà d’aquí al 2015’.

En el congrés d’aquest dijous hi han participat al voltant d’una seixantena de persones, però Pallarès ha informat que actualment el partit compta amb un centenar de militants. A banda de l’executiva, han assistit els excaps de govern Albert Pintat i Marc Forné, l’expresident del PLA, Enric Pujal, i d’altres militants destacats de la formació com Pere Canturri.

2 comentaris

  1. Els liberals viuen en un altre món, es van tirar molts anys a la poltrona sense fer res i ara ens veiem obligats a canviar ràpidament de model fiscal. Però ells continuen en la seva postura immobilista. Com que tampoc volen l’IRPF, es poden unir als de DA que tampoc el volen. Així tothom serà més coherent i els ciutadans veuran el que cadascú defensa. Fora màscares!!

  2. Excel.lent ponència la d’ahir, continueu així nois !!! Felicitats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada