El PLA es reuneix amb la CEA per valorar diferents temes de l’economia actual

El Partit Liberal d’Andorra ha dut a terme una trobada amb la CEA per tal d’aprofundir en la situació actual del teixit empresarial del país

La reunió a petició del partit, ha tingut lloc aquest matí a les 11.30 hores al local de la patronal amb presència del President de la CEA  Xavier Altimir acompanyat d’alguns membres de la Junta de la Confederació, i per part del Partit Liberal han assistit el seu president Jordi Gallardo i el Secretari General  Ferran Costa. La trobada ha servit per analitzar el moment en que es troba l’empresariat andorrà al voltant de 3 eixos;

1. Valoració i perspectives del document elaborat per la CEA, la Cambra de Comerç i l’Empresa Familiar Andorrana; “Andorra té futur” , anàlisi i propostes per a un acord estratègic.

2. Necessitats del sector empresarial andorrà, perspectives a curt i mig termini.

3. Posicionament de la Confederació respecte al nou escenari impositiu amb la nova tributació de l’IRPF.

El Partit Liberal ha aprofitat la reunió per felicitar a la CEA pel seu treball, juntament amb l’EFA i la CCIS, mitjançant les aportacions del pla “Andorra té futur”. Un document segons el PLA; “analític i rigorós a l’hora que realista amb les reformes necessàries que ha d’afrontar el país”. En aquest sentit tant el President del partit com el Secretari General han volgut donar ple suport a les propostes del document ja que són fruit del treball del col•lectiu empresarial coneixedor de les necessitats reals. També s’ha volgut conèixer quin és el recorregut previst pel pla estratègic, atés l’enorme ventall de propostes presentades. Des de la CEA s’ha posat de manifest la voluntat de endegar una segona etapa, un cop el document ja ha estat elaborat i presentat, enfocada al compliment de les mesures presentades que depenguin exclusivament de la pròpia Confederació juntament amb les altres associacions. Tan mateix des de la pròpia Confederació Empresarial s’ha posat de manifest una certa preocupació per la lentitud en les reformes que no depenen del sector privat sinó que requereixen actuació política, i que no acaben de materialitzar-se.

Des del Partit Liberal s’ha mostrat especialment interès en conèixer les necessitats per part de l’empresariat andorrà per reactivar el sector privat en un context de recessió com l’actual. El PLA ha volgut manifestar la seva preocupació per la manca de polítiques actives de recuperació econòmica del Govern actual enfocades a l’economia productiva interna del país, ja que l’aposta per a la reactivació econòmica del Govern és en opinió del PLA només l’obertura econòmica.

En aquest sentit la CEA ha destacat el paper emprenedor i dinàmic de l’empresariat andorrà com a principal clau d’èxit en aquest escenari complicat, a l’hora que ha reivindicat major celeritat en les reformes estructurals que li calen al país.

També en matèria econòmica la CEA i el PLA han coincidit en valorar positivament el procés d’obertura com a una oportunitat excel·lent per a l’empresariat del país, insistint en la necessitat que el procés es pugui dotar de la màxima seguretat jurídica i de la necessitat de poder garantir una certa estabilitat per als futurs inversors que vulguin instal·lar-se al país.

Finalment, respecte al nou model fiscal anunciat pel Govern, el Partit Liberal ha deixat constància a la CEA el seu desacord respecte al model actual del Govern d’implantar un IRPF en el context de recessió actual. Des del partit s’ha manifestat la preocupació per l’augment de la càrrega fiscal que en un espai tan breu de temps el país passarà a suportar, especialment el teixit empresarial. Així doncs el PLA ha aprofitat l’oportunitat per explicar a la Confederació que des del partit s’està treballant en un model alternatiu que permeti poder tancar la reforma fiscal sense recórrer a la implantació de l’IRPF. En aquest sentit la patronal ha defensat la necessitat d’augmentar el mínim possible la càrrega fiscal per poder seguir mantenint l’atractiu fiscal del país. Totes dues parts han coincidit en la necessitat que s’expliqui el més aviat possible quin model real d’IRPF es vol implantar al país per tal de poder donar seguretat jurídica, també en aquest cas, als possibles inversors i empresaris del país.

(Text i foto: PLA)

1 comentari

  1. I a aquests que són uns dels que presumeixen que les seves empreses han tingut beneficis de 650 mil·lions d’euros, el Govern no els hi farà res?? Vinga buscar petroli als nuvols i deixant que les bosses de cru riguin tranquiles a les profunditats… I a sobre foto de familia amb la colla d’amiguets… I aquests ens han de treure de la crisi? Si son els primers en fer-ne un negoci!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES