El Partit Liberal d’Andorra (PLA) encara el seu congrés amb la intenció de rellançar el projecte liberal al Principat, apostant per una nova marca i un nou ‘impuls’, tal i com ho ha explicat el secretari general del partit, Ferran Costa, que ha reclamat un marc ideològic clar a l’hora de fer política. A part de la nova imatge del partit ‘que clarifiqui cap a on anem’, el congrés secentrarà en el plànol econòmic i aportarà al debat polític propostes sobre el marc fiscal andorrà.

El PLA celebrarà aquest dijous a l’Hotel Holiday Inn, a les 21.30 hores, un congrés que pretén ‘donar un nou impuls’ al partit, dotant-lo d’una nova marca i amb propostes concretes sobre el marc fiscal andorrà. ‘Volem que la nostra marca deixi molt clar qui som i a on anem’, ha explicat el secretari general del partit, Ferran Costa, que ha dit també que no serà fins el proper dijous quan es coneguin més detalls d’aquest canvi.

Costa ha defensat la vigència del partit, que segons ell ‘semblava que havia de desintegrar-se’, i ha dit que les polítiques liberals ‘són les úniques vàlides en el nostre entorn’. El congrés d’aquest proper dijous ha de servir per rellançar el projecte però Costa ha volgut desvincular-lo d’una refundació.

‘No és una refundació, ni de bon tros, l’essència de la ideologia liberal roman intacta, pensem que les polítiques liberals són les que fan falta en un país amb les característiques, les particularitats i la idiosincràsia del Principat d’Andorra’, ha dit Costa, que ha afegit que volen fer política ‘amb una ideologia clara i amb un marc de referència clar’.

El secretari general del partit ha fet una defensa ‘d’un referent ideològic clar a l’hora de fer política’, i ha defensat que els personalismes no passin pel davant de la política ‘perquè el que hauríem de destacar són les accions, i no les persones’, ha afegit.

Preguntat sobre el futur del partit a nivell parroquial, Costa ha dit que el partit està centrat en el país, globalment, i que ‘ara per ara’ no han començat a treballar en el camp parroquial sinó en les línees generals del partit a nivell nacional.

Sobre la relació del partit amb Demòcrates per Andorra, Costa ha dit que ‘no estem en política per confrontar-nos sinó per anar endavant’, però ha retret al partit que ‘amb la majoria que DA té al Consell no s’aprofiti més aquesta majoria per implementar accions valentes per fer canvis estructurals i profunds que ens permetessin tirar endavant, aquesta és la nostra gran crítica’.

Aquest serà el primer congrés del partit des que es va escollir la nova executiva el passat mes de juny i és segons Costa l’oportunitat del nou equip de fer arribar als militants i a la ciutadania ‘quin és l’encarament, com veiem la situació i com pensem que han de ser les polítiques per redreçar la situació actual del país’.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada