El Partit Liberal d’Andorra (PLA) abordarà durant el proper congrés de la formació el tema de la despenalització d’alguns supòsits de l’avortament o el reconeixement de les parelles homosexuals. Així ho ha anunciat el president del PLA, Jordi Gallardo, durant una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, on ha explicat que la postura de l’Executiva és portar aquest debat al congrés perquè consideren que és una qüestió que cal afrontar.

Jordi Gallardo ha explicat que aquests dos temes, juntament amb el de la reducció dels anys per obtenir la nacionalitat, que ja van anunciar en el darrer congrés, possiblement els situen en un ‘espectre més allunyat’ del que és DA.

Gallardo ha fet referència a les dues proposicions de llei que presentarà el PS en relació a l’avortament i al matrimoni homosexual, i ha afegit que ara és el moment d’afrontar aquest debat perquè ‘és un debat que sempre hem tingut al partit’ però que ‘potser circumstancialment’ s’ha tapat ‘per l’ala més conservadora’. En aquest sentit, Gallardo ha dit que en la línia marcada per l’Executiva per fer emergir un corrent més progressista, no volen defugir aquest tipus de debat. Tot i que ha reconegut que ‘potser no són dues lleis transcendentals o necessàries’, ha destacat que el debat existirà i ‘nosaltres ens posicionarem i defensarem de cara al partit que la postura de l’executiva és coincident amb el PS’.

4 comentaris

  1. El pla a favor de què? Suposo q busquen vots… Millor pla q PS, aixo segur.

  2. I el senyor copríncep episcopal què n’opinarà? Pel que fa a mi m’és igual ja que crec que les parelles gais tenen els mateixos drets que les altres i que s’ha de despenalitzar l’avortament. Però si el copríncep no dimiteix del càrrec si es signen aquestes lleis és que no és un bon prelat catòlic. I llavors Andorra restaria amb un sol copríncep, el president francès. Estem preparats? No sé si estem preparats però va sent hora que el que és normal al carrer i altres països també ho sigui aquí. La resta ja es veurà.

  3. ja, ja, ja…! Aquests realment fan molta gràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada