El Pirineu tanca festes amb el 75% d’ocupació

El  sector turístic del Pirineu ha tancat la campanya de Nadal amb una ocupació mitjana del 75%, segons ha avançat aquest diumenge el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Paral.lelament, les estacions d’esquí de la demarcació han venut uns 238.000 forfets, un 8% més que l’any passat per aquestes dates.

El director del Patronat, Juli Alegre, ha assegurat que la dada iguala els millors registres històrics de Nadal, que daten de la temporada 2013-2014. Alegre ha matisat que les nevades han perjudicat l’afluència de visitants alguns dies, com ara aquest diumenge mateix, però que alhora han permès gaudir en tot moment d’unes molt bones condicions de neu a les estacions.

A més a més, si se suma els 97.300 forfets que es van despatxar pel pont de la Puríssima i els venuts durant els dies posteriors, el Patronat calcula que ja s’ha venut un 25% dels passis previstos aquesta temporada -més d’1,3 milions de forfets- quan encara resten uns tres mesos de temporada pel cap baix. Per això, el sector confia que enguany es compliran les previsiOms, tot donant continuïtat a la bona campanya que també es va viure l’any passat.

Pel que fa als hotels, les previsions s’han complert de manera precisa: han passat per la demarcació de Lleida uns 100.000 visitants, que han generat unes 250.000 pernoctacions. El turisme rural i els bungalous han viscut les millors dades d’ocupació, amb una mitjana del 90%.