El Pirineu català dona a conèixer la seva oferta turística a Fitur

Una de les edicions de FITUR
Una de les edicions de FITUR (arxiu)

Les comarques del Pirineu català seran presents un any més a la Fira Internacional de Turisme (Fitur)  que se celebra al recinte firal IFEMA de Madrid. L’Alt Urgell hi prendrà part novament a través de l’espai propi que hi tindrà la marca Pirineus a l’estand de Turisme de Catalunya (pavelló número 7). També es podrà trobar en aquest indret informació de la resta de comarques pirinenques i de la Val d’Aran, amb la col·laboració de les respectives oficines de turisme i dels patronats de les diputacions de Lleida, Girona i Barcelona.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha avançat que el turisme actiu, els esports d’aventura, la neu, la natura, els productes culturals i la gastronomia són els principals reclams de la demarcació, juntament amb el patrimoni natural i cultural, que actualment disposa de diversos reconeixements de Patrimoni Mundial per la UNESCO.

El més recent, ara fa poques setmanes, ha estat la concessió del distintiu de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat als raiers, tradició que inclou els municipis de Coll de Nargó i la Pobla de Segur. A tot plegat s’hi afegeix la recent revalidació del reconeixement mundial del Geoparc Orígens i d’altres segells internacionals de protecció i de desenvolupament socioeconòmic sostenible.

Aquesta nova edició de Fitur recupera enguany la plena normalitat i per primera vegada en els darrers tres anys estarà exempta de restriccions sanitàries. Fitur 2023 tindrà com un dels principals focus d’atenció la sostenibilitat. En aquest objectiu, les comarques de les Terres de Lleida i de l’Alt Pirineu hi presentaran les seves propostes i projectes en aquest àmbit. 

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, inaugura aquest dimecres, l’estand de Catalunya, en un acte al qual també hi seran entre d’altres el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES