El pilot, Edgar Montellà, torna abans del previst

El pilot andorrà, Edgar Montellà, pilotant la seva mecànica (FotoEsport)
El pilot andorrà, Edgar Montellà, pilotant la seva mecànica (FotoEsport)

El primer cap de setmana de juny (dies 3 i 4), Edgar Montellà (Speedcar – Pep Motor) es desplaçarà a Ibi (Alacant), per a disputar la segona prova del calendari del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM – Autohebdo Sport), en el qual serà el seu retorn al certamen del màxim nivell espanyol després de deu mesos d’absència.

El pilot d’Encamp explica el motiu del canvi en el seu calendari inicial: “És cert que la previsió a principis d’any era tornar al calendari espanyol en les proves de final de temporada. No obstant això, després de la ràpida adaptació al Speedcar de l’equip Pep Motor, hem decidit tornar al CEM abans d’hora, encara que de manera parcial”.

Al calendari inicial s’afegeixen tres proves del CEM i cauen les dues del Trofeu Pyrenées. Així doncs, l’equip EM Motorsport, després de la cursa d’Ibi (Alacant), té previst disputar la pujada de Chantada – Lugo (15 16 de juliol) i la de La Santa – Murcia (11 i 12 de novembre). Ara mateix, es tracta de les tres proves previstes, que són el mínim exigit per a sortir a la classificació del CEM, en aquest cas, de la categoria III.

Montellà comenta un altre canvi que té a veure amb el previst a l’inici de la temporada: “La previsió en aquests moments és no acudir a les dues proves franceses del Trofeu Pyrenées (Quillan i Font Romeu). Controlar el pressupost és un factor que sempre tenim en compte”.Edgar il·lusionat per a tornar a lluitar contra els millors del CEM

Després de la Subida Internacional al Fito, primera prova del certamen espanyol de l’especialitat, encapçala la categoria III, el 9 vegades campió d’Espanya de l’especialitat, Javi Villa, que aquesta temporada ha canviat de categoria (de la cat. II a la Cat III). El seu company en l’equip Pep Motor, Javi Rodríguez, a més de Benito Pérez, Toni Arrufat i Garikoitz Flores, seran rivals que ja van competir amb el pilot andorrà en temporades anteriors.

Per a Edgar, tornar a les pujades espanyoles suposa un pas important en la seva trajectòria esportiva: “L’any passat va ser dur a les primeres curses, a més vam haver-ho que deixar a mig fer per motius personals. Aquesta temporada intentarem reenganxar-nos a les lluites pels llocs capdavanters, encara que amb la presència de Javi Villa els triomfs parcials estaran molt cars”.

Montellà i el seu equip viatjaran a Ibi (Alacant) els dies 3 i 4 de juny, per a disputar la “Subida a les Revoltes d’IBI”, amb l’objectiu d’aconseguir els primers punts a la provisional del campionat de la cat. III.

TOTES LES NOTÍCIES