L’organització de Picurt ha confirmat que enguany no hi haurà Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Tot i que aquesta possibilitat ja s’havia donat a conèixer de manera extraoficial, i davant la proximitat de les dates previstes (pels volts de Sant Joan), els responsables del festival han anunciat finalment que la dotzena edició resta ajornada. El principal motiu, el fet de no tenir assegurada la totalitat del finançament.

Mitjançant un comunicat, la directora de Picurt, Montse Guiu, ha explicat que s’han trobat amb “dubtes seriosos sobre la viabilitat d’aquesta edició” arran de “la situació política a Catalunya”; és a dir, per l’actual intervenció del Govern espanyol sobre la Generalitat, un dels patrocinadors institucionals. Tampoc no tenien garantida la subvenció dels ajuts POCTEFA, que atorga la Comunitat de Treball dels Pirineus, liderada pels governs espanyol, francès i andorrà. Per això, han decidit no “arriscar-se” a tirar-la endavant i a acumular un deute.

Tot i això, Guiu ha volgut deixar clar que que hi ha una voluntat de continuïtat de cara al futur, tot argumentant que “és una aturada, no és un final”. A més més, des de Picurt han volgut subratllar i agrair el fet que sí que tenien assegurat, un any més, el suport econòmic tant dels ajuntaments de l’Alt Urgell implicats -la Seu d’Urgell i Alàs i Cerc- com del govern d’Andorra. En aquest sentit, precisament l’any passat el consistori urgellenc va doblar la seva aportació: de 5.000 a 10.000 euros.

Montse Guiu ha lamentat no poder celebrar Picurt enguany perquè “el cinema és un important revulsiu per al territori i l’audiovisual transmet tots els valors i els coneixements de la vida al Pirineu, dóna noves oportunitats a la muntanya i es pot convertir en un motor que belluga els valors de la societat, que fa veure realitats que no coneixia”.

Es mantenen la jornada tècnica i les projeccions escolars

D’altra banda, l’Associació Cultura i Entorn del Pirineu (CEP) sí que té previst continuar una part de l’activitat del Picurt. Concretament, dura a termè la jornada tècnica que organitza en col·laboració amb l’IDAPA i les projeccions a les escoles de la comarca de les produccions d’Stopmotions realitzades al llarg del curs. També seguirà el TourPicurt, les projeccions de documentals d’esports de muntanya a cinemes de localitats com ara Tàrrega o Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada