El PIB a Andorra creixerà entre el 3,2 i el 3,4% entre aquest any i el 2022 segons les previsions macroeconòmiques que ha fet públiques aquest dijous el departament d’Estadística del Govern.

El PIB es divideix en nominal i real. El primer és el valor monetari total dels béns i serveis finals produïts per al mercat durant un any determinat dins les fronteres d’un país. El real, per la seva banda, agafa com a base els preus d’un any i permet fer una comparació de la producció amb altres períodes de temps. El PIB real passarà del 2,4% d’aquest any a l’1,9% del 2022.

Les previsions es basen en diferents modelitzacions i tractaments estadístics de sèries històriques disponibles i, més enllà de les xifres concretes anuals per a cada variable, el seu principal valor rau en la tendència i l’ordre de magnitud que dibuixen. Aquest és també el propòsit de les agències de caràcter nacional i internacional que formulen previsions d’aquesta naturalesa. Així, i pel que fa, a l’IPC, es preveu que aquest any es tanqui al 0,8% i l’any vinent a l’1,2%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada