El pessebre vivent torna a Escaldes amb la participació de 80 actors i millores en la sonoritat

El pessebre vivent d’Escaldes-Engordany va camí de convertir-se de nou en un clàssic de les festes de Nadal al país. La cinquena edició (després de recuperar-lo) tindrà lloc el cap de setmana del 15 i 16 de desembre, en dues sessions cada dia. Però ja aquest dissabte donen el tret de sortida els assajos de l’espectacle: els adults que participen a la representació estan convocats per a una primera lectura dels textos. Els menors s’hi afegiran el 18 de novembre. Per a aquesta edició s’ha apostat per millorar la sonoritat i alguns dels espais de la representació.

En total, una vuitantena d’artistes participen a l’espectacle, dels quals 40 són adults, 20 són menors i 10 són figurants (5 menors i 5 adults). És la mateixa xifra que l’any passat, ha recordat el conseller de Cultura del comú escaldenc, Salomó Benchluch. Repeteix de l’any passat, també, la direcció artística, que torna a anar a càrrec d’Ester Nadal i Boris Cartes. L’encarregat de musicar les representacions és Lluís Cartes.

Els dos germans no han pogut assistir a la presentació de l’espectacle, que ha tingut lloc aquest dimecres al migdia, però sí Ester Nadal. La directora artística ha assegurat que els actors amateurs que participen a la representacions treballen “amb passió i amor” perquè “s’estimen” aquesta proposta cultural. Pel que fa a les millores en el so, cerquen tocar més la fibra de l’espectador, per tal que “formi part del pessebre vivent, s’hi senti involucrat”, ha defensat.

Pel que fa als canvis d’algunes ubicacions de la història, Nadal ha dit que el que varien són “els eixos d’acció” per millorar “les dinàmiques del públic”, que no són fàcils de controlar en un espai obert tan gran. Però el guió i la representació en si és la mateixa de l’any passat.

A banda dels artistes, també participen al pessebre vivent l’Esbart Santa Anna i els alumnes de l’escola de música del comú. La corporació hi destina un pressupost de 20.000 euros i confien tornar a superar els 1.000 espectadors igual que l’any passat. L’emplaçament, a la part alta de la parròquia, no varia, així com tampoc els talls de trànsit que s’hauran de fer mentre duri la representació, ha informat Benchluch.